Menu

@work

Muistatte varmaan, kun alkukesästä metsästin tyyppejä jakamaan työtilaa. Karhupuiston 90-neliöinen katutason alapuolella sijaitseva tila oli heti ensinäkemältä niin täydellinen, että tein kuulkaa aikamoisen ponnistuksen päästäkseni siihen käsiksi. Ei se ihan yhdellä sähköpostilla hoitunut. Taistelin ja voitin! Kiitos vaan taloyhtiön hallitukselle, teitte minusta ja kaikista alivuokralaisistani superonnellisia. Meillä on nyt ihana ja inspiroiva työpaikka.

Rehkittyämme kokonaisen päivän, saimme tilasta siistin, avaran ja valoisan, mutta vielä saman päivän aamuna oli se jotain ihan muuta…

 

Tila oli hyvin likainen ja edelliset vuokralaiset olivat jättäneet sinne ties mitä kamaa tyhjistä tölkeistä printteriin. Saimme tosin perintönä toimiviakin asioita! Ylemmässä kuvassa näkyvä tiski toimii nyt toisaalla tilassa tilanjakajana sekä seisomatyöpisteenä ja paikkaan jääneet tuolit ovat myös käytössämme. Olemme tähän mennessä rakentaneet sisustusta tutuilta ja omista nurkista löytyneistä tavaroista, eikä mitään uutta ole tarvinnut hankkia. Pian tosin tarvitsee, koska tilaan tulee viherseinä. Lisää räsymattojakin tarvitaan kipeästi.

Vielä on vähän keskeneräistä, mutta silti pari kuvaa siitä, miltä Kemikaalicocktailin kotipesä parhaillaan näyttää.

Edellisten vuokralaisten jäljiltä ikkunoissa oli mainoksia, joiden tarrakirjaimet otimme talteen. Vääntelen niistä viestejä ikkunaan ohikulkijoiden huviksi.

Rakastan kelimmattoja enkä laisinkaan vastustellut, kun työhuoneellamme majaileva Atar-kustannuksen Thor-Fredrik tarjosi näitä 30-luvulta peräisin olevia mattoja käyttöömme. Thor: du får de här aldrig tillbaka.

Elen työpisteenä toimii pääasiassa sohva ja taustan punainen seisomataso, joka tosin pian saa valkoista maalia niskaansa. Työhuoneella tehtäviä asioita on vielä noin sata, mutta otamme niiden suhteen iisisti. Pääasia on, että netti toimii ja peppunsa saa laskettua johonkin.

Meillä on kaikilla fillarit — ja kypärät. Viksuilla on.

Sain oman työpöytäni lainaan kahden vuoden leasing-sopparilla (kiitos Jonna!) ja tuoli löytyi työhuoneelta edellisten hylkäämänä. On ihana istua koneella ja tuijotella ohi kulkevia ihmisiä, kun on viimeiset vuodet kirjoittanut pääasiassa kotona.

Neukkarin sisustus on totaalisen kesken, mutta kyllä siitä kodikas tulee. Ehkä väriä seinille, jotain isoja maalauksia (Ville mä odotan sun teoksia lainaan!) ja räsymattoja. Iso kiitos rakkaille ystävilleni pitkän ruokapöydän ja tuolien lainaamisesta.

Keittiön seinän tarrat ovt edellisten peruja, pitäisi hinkuttaa ne vielä irti...

Näissä kuvissa näkyvät vain Ele ja Suvi, mutta meitä on myös Erika, Henrik ja Thor-Fredrik. Huippujengiä kaikki ja ihan loistavaa, että olemme yhteisvoimin saaneet tällaisen inspiroivan työpaikan itsellemme Kallion sydämestä.

Mutta auttakee kuulkaas bloggaajaa hädässä! Me tarvitsemme työhuoneelle nimen. Osoite on Fleminginkatu 2 ja paikka sijaitsee aivan Karhupuiston kupeessa. Voisko niistä vääntää jotain? Jos keksit hyvän nimen, laitapa ehdotusta blogauksen perään tai meilitse osoitteeseen kemikaalicocktailATgmail.com. Voittajanimen keksineelle laitan palkinnoksi ihan mah-ta-van tuotteen, nimittäin L´atélier des Délices -merkin kosteuttavan toffeevartalovoiteen (kuvassa). Löydät sarjasta lisätietoa huhtikuisesta blogauksestani.

Nyt luova tauko (koitan aivoriiheillä nimeä työtilalle itseni kanssa, todennäköisesti todella laihoin tuloksin) ja sitten taas sukellus guacamolen maailmaan. Myös tulevien Salon luentojen mainosjulisteet tarvitsisi tehdä. Ja about sata muuta asiaa… Onneksi aurinko paistaa!

Psst… Jos nurkissasi lojuu ylimääräisiä räsymattoja tai valaisimia, otamme niitä mielelämme vastaan!