Tietoa mainostajalle ›
Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Hiukset vaaleiksi savivaalennuksella

Viihdyn vaaleissa hiuksissa ja olen aivan hirvittävästi paininut tämän vuoksi omatuntoni kanssa. En halua niitä ammoniakkeja meidän luontoon, enkä niitä kemikaaleja mun päähän, mutta haluan olla vaalea. Olen luonnollisempien värien myötä hampaita kiristellen luopunut platinablondista kuontalosta, joka oli pitkään parasta mitä tiesin. En kuitenkaan ole vielä valmis kulkemaan omassa maantienharmaassa värissäni, vaikka se kuinka trendikkääksi julistettaisiinkin.

Ollaan Nooran kanssa tutustuttu viime vuoden aikana Eco Beuty Wellness -hoitolaan, jossa viime käynnillä testasin ekaa kertaa vaalennusta savella. Hoitolan Aila Soliman testasi päähäni menetelmää, josta olin lukenut jo muutamastakin paikasta. Halusin ehdottomasti testata!

Savivaalennusta tehtäessä hiukset pestään ensin savella, joka luonnostaan imee hiuksista epäpuhtauksia. Tämän jälkeen päähän laitetaan savea taas, tällä kertaa ruokasoodan ja hapetteen (vetyperoksidi) kanssa. Hiukset topataan löyhästi kelmulla ja odotellaan tunti. Massan läpi oli mahdotonta arvailla mitä oli tulossa ja mua jännitti!

savivaalennus

savivaalennus

Enpä olisi kuunaan uskonut, että lopputulos olisi näin blondi!

savivaalennus

Savivaalennus ei ole luomuvaalennus vaan ekologinen vaalennus. Luonnonkosmetiikkacocktailista ei siis ole kyse, koska vetyperoksidi. Vaalennus perustuu saven, ruokasoodan ja hapetteen yhteisvaikutukseen ja on huomattavasti vähemmän hiusta kuormittava kuin täysin synteettiset vaalennukset. Nestemäinen hapete ei myöskään kuormita luontoa ja kaikki sen aineosat ovat biohajoavia. Vaikka vetyperoksidi siis kuulostaa huolestuttavalta, ei se päädy luontoon.

Savivaalennuksia tehdään pääkaupunkiseudulla useassa kampaamossa. Kempparin yhteistyökampaamo Eco Beauty Wellness sijaitsee Iso Roballa. Siellä savivaalennuksen hinta on 100 -160€ hiusten pituudesta riippuen.

Itse yllätyin todella paljon vaalennuksen tehosta, ja niin myös Katja, joka oli paikalla samaan aikaan ja ihmetteli, että savivaalennus tehoaa näin hyvin. Voin suositella, ja kommenttiosisossa saa tietty esittää lisäkysymyksiä!