Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Menu

Villiruokakokki Ossi Paloneva mukaan Kemikaalicocktailiin

Noora ohjeistaa takapenkiltä, ettei missään nimessä kannata aloittaa hei lukijat -tyyppisellä hutulla. ”Kovaa faktaa, uutta tietoa ja konkreettisia ratkaisuja oikeisiin ongelmiin – se tehoaa mun lukijoihin. Sellaisia juttuja jaetaan ja luetaan.” OK.

Olen Ossi Paloneva, itseoppinut kokki ja ravintola-alan yrittäjä. Työskentelin Suomen ensimmäisen hävikkiruokaravintolan perustaneessa tiimissä, sekä toimin projektin ensimmäisenä keittiömestarina. 

Hävikkiruoka on yksi keskeisimmistä, ratkaistavissa olevista ruokaan liittyvistä globaaleista ongelmakohdista. Vain teoilla on merkitystä.

Päivätyökseni pyöritän ravintola EGGiä. Pikaruokakentällä ei ole tapahtunut vuosikymmeniin merkittäviä uudistuksia. Pikaruoka voi aivan hyvin olla terveellistä ja lisäaineetonta keskittyen samalla pientuottajien puhtaille arvoille; todistan tätä työssäni päivittäin. Volyymissa on vaikuttavuus.

Kuva: Lukas Renlund

Aiemmin olen työskennellyt huippuravintoloissa kuten Grön, Muru ja A21-dining. Kahden edellisen syksyn ajan olen pyörittänyt Vaasaan perustamaani pop up-ravintola VILLDiä. Hankin ravintolan viikottain vaihtuvan menun kaikki raaka-aineet luonnosta, sekä lähialueen pientuottajilta. 

Luonto opettaa, palkitsee ja yllättää. Villiruoassa on valtavasti käyttämättömiä resursseja niin Suomen maabrändin, matkailun, alueellisen elinvoimaisuuden kuin elintarviketeollisuuden kannalta. Uskon suomalaiseen luontoon.
Ruokakenttä elää isoa muutosta. Veganismi tulee rytinällä. Myrkytöntä ja lähellätuotettua arvostetaan. Tiedostava syöminen pakottaa ravintola-alaa muuttamaan tapojaan. Olisi typerää uida vastavirtaan.

Ja sitten itse asiaan: Tutustuin Nooraan loppukeväästä Tinderissä. On ollut sairaan siistiä ja uskomatontakin, että jonkun kanssa osaaminen ja kiinnostuksen kohteet käyvät näin saumattomasti ja toisiaan täydentäen yhteen. 

Kirjoitan tätä tien päältä: Vaasan edustalle Raippaluotoon on matkalla kahdeksan ammattilaisen kuvaustiimi. Alkavalla viikolla kuvataan VILLD -ohjelmasarjan kolme ensimmäistä jaksoa. VILLD keskittyy pop up -ravintolan tavoin Suomen luontoon ja villiruokaan: opetan Nooralle, miten luonto tuodaan puhtaana ja nättinä lautaselle. En malta odottaa, että näemme pätkät valmiina elo-syyskuun vaihteessa! Behind the scenes -materiaalia projektista tuutataan tulevalla viikolla IG storyyn, hypätkää mukaan (noora.shingler, ossi.paloneva ja www.instagram.com/villdravintola/).

Sarjan sisältöjä avataan enemmän VILLDin Facebookissa. Käy tykkäämässä, niin kuulet ensimmäisenä kun sitten tapahtuu! Nettisarjan seuraavat osat kuvataan näillä näkymin syyskuussa, mikäli #workmance kestää tulevan viikon stressit. Alan myös kirjoittamaan Kemikaalicocktailiin juttuja luonnosta, ruokapolitiikasta sekä alan tärkeimmistä kuulumisista.

Näillä sanoilla: I´m in.

Ossi // VILLD

***
Nostokuva: Linus Lindholm

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.