Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Re-Start: mainio verkkovalmennus ihon ja kehon hyvinvointiin

Kiinnostuin alunperin ihonhoidosta ja luonnonkosmetiikasta ruoan kautta. Blogini on perustettu mystisten vatsavaivojeni ja niihin löytämieni vastausten myötä. Tein oman ruokavaliomuutokseni seurauksena sen verran suuria oivalluksia hyvinvointiini liittyen, että halusin jakaa muillekin ilosanomaa suoliston terveyden merkityksestä. Luin Kempparin alkuaikoina paljon esimerkiksi Paula Heinosen kirjallisuutta ja koin maailmani todella muuttuvan tajuttuani, miltä elämä ilman sekoilevaa vatsaa tuntuu. Vatsavaivojeni ja lääkärini käynnistämän ruokaremontin vuoksi aloin syynätä elintarvikkeiden tuoteselosteita ja rutiinin opittuani aloin ”vahingossa” tehdä sitä myös kosmetiikkatuotteiden kohdalla. En tajunnut INCI-listoista mitään! Näin päädyin selvittämään kosmetiikan raaka-aineita ja merkitystä ihonhoidolle.

Oman hipiän hyvinvointi ei ole kiinni vain oikeista tuotteista. Luonnonkosmetiikka ei ratkaise todellakaan kaikkea! Laadukkaalla tai ”puhtaalla” kosmetiikalla ei voi pelastaa esimerkiksi epäterveellisen ruokavalion aiheuttamia iho-ongelmia, mutta oikeilla kosmetiikkatuotteilla voi tehdä paljon. Ihon hyvinvointiin vaikuttaa ravinto, liikunta, stressi, uni ja se kosmetiikkakin. Kokonaisuus merkkaa.

Oma ihoni on hyvässä kunnossa ja ikäni arvioidaan toisuvasti alkavan kakkosella, vaikka olen 37 (vasemmalla iho perustilassa, ilman meikkiä). Uskon kyseessä olevan ruokavalion siltä osin, että syön tosi kasvispainotteisesti, olen vältellyt maitotuotteita, sokeria, vehnää ja prosessoitua ruokaa yli 10 vuoden ajan. Lisäksi juon paljon vettä ja vihreää teetä. Käytän alkoholia maltillisesti, en polta ja nukun hyvin, 7-8 tuntia yössä.

Pidän stressin hallussa liikunnan avulla ja nautin raittiista ilmasta, enkä meikkaa päivittäin. Kaikella tällä on varmasti merkitystä enemmän kuin sillä, mitä kosmetiikkatuotteita käytän. Silti uskon, että se, etten ole marinoinut kasvojani esimerkiksi muovia sisältävillä tuotteilla lähes kymmeneen vuoteen, on merkitystä ihon kuulauden ja kunnon kannalta.

Blogin alkuajoista saakka olen tehnyt yhteistyötä Natural Goods Companyn perustajan Minna Oeyn kanssa, jota vastikään haastattelin kiinnostavasta, uudesta hankkeestaan, verkkovalmennus Re-Startista. Kyseessä on se, josta juuri kirjoitin: kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Kyseessä on kuudesta blokista koostuva verkkovalmennus, joka tähtää paitsi kauniiseen ja kuulaaseen ihoon, ennen kaikkea koko kehon ja mielen hyvinvointiin. Re-Startin osa-alueet ovat: iho, keho, mieli, yin-jooga, ayurveda ja ravinto.

Valmennuksen esittelyssä todetaan näin:

Onko ihollasi outoja oireita – sameutta, kuivuutta, tai näppyjä? Vaivaako akne tai kärsitkö ruusufinnistä? Oletko usein väsynyt ja nuutunut? Loppuuko energia kesken? Ovatko ajatuksesi sameat ja mieli sumea? Turvottaako vatsaa? Särkeekö päätäsi? Vaikea keskittyä töihin? Oletko kokeillut jos jonkinmoista dieettiä, ruokavaliota tai valmennusta, mutta mikään muutos ei ole pysyvää? Olisiko aika painaa jarrua, muttet tiedä, miten?  

Varmaan usealle meistä edellinen sisältää jotakin tuttua… Re-Start -valmennus opettaa:

  • hoitamaan ongelmia kokonaisvaltaisesti ja syy-lähtöisesti
  • löytämään parhaimmin toimivat niksit pysyvään hyvinvointiin ja stressittömämpään arkeen
  • ymmärtämään ravinnon, liikunnan, ihonhoidon ja mielenhallinnan merkityksen hyvinvointiin

Re-Startin käynnistäjän, Minnan oma tausta on hoitolapuolella, mutta viimeisten vuosien aikana, maahantuojana, on ollut mahdotonta konsultoida ihmisiä ihonhoidosta kokonaisuutena, kun painopisteenä on ollut kosmetiikan myynti. Minna kokee, että on epäeettistä myydä pelkkää kosmetiikkaa, avaamatta asiakkaille ihon hyvinvoinnin periaatteita syvemmin. Ensimmäinen steppi kohti ReStartia oli tavallaan Natural Goods Companyn oma hoitola Töölössä ja yhdessä Katja Kokon kanssa konseptia kuulemma ideoitiin jo pari vuotta sitten. Vihdoinkin tänä vuonna se näki päivänvalon.

Katja vastaa Re-Startissa kahdesta osa-alueesta, yin-joogasta ja ihonhoidosta. Katjan blogi on varmasti monille teistä tuttu, mutta jos et vielä ole tontillaan piipahtanut, teepä se ASAP täällä!

Tässä kaikki kuusi valmennuksen osa-aluetta lyhyesti esiteltynä:

1. IHO  – Valmetajana Katja Kokko, joogaohjaaja

Ihosi ei ole vain pinnallinen ulkonäköseikka, vaan se heijastaa myös kaiken sen, mitä sisällämme tapahtuu – stressin, unen, liikunnan ja ravinnon laadun. Tämän osion aikana ymmärrät perusteellisesti, miksi ihoa tulee hoitaa ja mikä on jokaisen ihonhoitotuotteen merkitys. Osaat valita itsellesi parhaiten sopivat ihonhoitotuotteet, ja ymmärrät oman ihotyyppisi hoidon erityispiirteet ja -tarpeet.

Re-Startin ravinto-osuus puolestaan on Paula Heinosen opissa olleen Annika Havasteen käsissä:

2. RAVINTO  – Valmentajana Annika Havaste, FLT ravintovalmentaja, kouluttaja, diplomiravintoterapeutti

Ravinto on paljon muutakin kuin vain energiaa tai kaloreita. Se vaikuttaa suoliston kautta ihan kaikkeen sinussa: ihoon, energiatasoihin, painoon, hormonitoiminnan toimintaan ja jopa mieleen. Ravinto-osion avulla löydät itsellesi sopivimmat ruoka-aineet. Opit välttämään haitallisia ruoka-aineita, jotka voivat edistää ihon ennenaikaista ikääntymistä, aiheuttavat ruuansulatusvaivoja, turvotuksia tai epämääräisiä iho-oireita.  

Tietenkin mukana on myös fyysinen harjoittelu, tämä osio kiinnostaa itseäni paljon!

3. KEHO – Valmentajana Aleksi Seppänen, osteopatiaan erikoistuva personal trainer, ammattitanssija ja tanssin opettaja

Tiesitkö, että liikunta auttaa vapauttamaan endorfiinejä kehossa ja aktivoi aivojen välittäjäaineita, jotka puolestaan parantavat unenlaatua ja vähentävät stressiä? Tästä osiosta saat uutta intoa ja enemmän tehoja irti lihaskunnon ja peruskestävyyden harjoittamiseen. Löydät oman sykealueesi, joilla treeni tuntuu miellyttävämmältä, kehittää hapenottokykyä ja polttaa rasvaa. Käymme läpi myös lihasta ja voimaa kasvattavat koti- ja salitreeniohjelmat liikkuvuuttaa ja kehonhuoltoa unohtamatta. Ohjelmat sopivat kuntoilua aloitteleville, ja tukevat myös maratonille tai thrialoniin treenaavien hapenottokykyä ja kestävyyttä.

Ayurveda on itselleni aika vierasta, vaikkei ehkä uskoisi. Tämänkin blokin haluan opiskella itse.

4. AYURVEDA  – Valmentajana Pardaman Sharma, ayurveda-lääkäri

Ayurvedan perustana on ajatus, että terveys on kehon, mielen ja sielun tasapainoa. Yksilöllinen kehotyyppimme vaikuttaa näihin kaikkiin ja toisinpäin. Kehotyyppisi määrittää sinulle sopivat elämäntavat ja ruokavalion, joiden avulla löydät hyvän olon tuovan tasapainon. Valmennuksen edetessä opit, miten ravinnolla voimme joko häiritä tai ylläpitää kehon tasapainoa. miten edistät kuona-aineiden poistumista kehosta ja miten myös vuodenajat vaikuttavat olotilaasi ja kehosi tasapainoon.

Ja ah mieli: kuinka se onkaan monilla meistä täysin alihuolehdittu osa-alue. Olen viime vuosina lukenut aika paljon aihetta käsittelevää kirjallisuutta, ihan parasta. <3

5. MIELI  – Valmentajana Anna-Maria Sinisalo, tietoisuuden valmentaja, meditaatio-opettaja, Mindfulness Based Stress Deduction-ohjaaja, joogaohjaaja

Meditaatio on mielen turvatyyny, yksi tutkituimmista ja tehokkaimmista elämänhallintamenetelmistä. Saat työkalut, joiden avulla opit tuntemaan itseäsi paremmin. Pysähtymisen ja ajatusten tiedostamisen avulla alat löytää omia todellisia vahvuuksia ja haluja. Opit kuuntelemaan omia tarpeitasi ja omaa sydäntäsi – sinua.  

En ole ollut Katjan joogakursseilla, mutta harrastanut astangajoogaa vuosien ajan. Joogapaussini on kestänyt nyt sen verran monta vuotta, että ehkä voisin taas alkaa tunnustella asanoita…

6. YIN  – Valmetajana Katja Kokko, kosmetologi, luonnonkosmetiikan tuotekehittelijä, meikkaaja

Yin-jooga vaikuttaa lempeän kokonaisvaltaisesti kehoomme, ja sillä on vahva anti age -vaikutus. Yin-jooga kirkastaa sekä mielen, että ihon. Harjoitukset ovat helppoja, syvärentouttavia ja auttavat palauttamaan kehoa erilaisista epätasapainotiloista, kuten stressin aiheuttamasta jännityksestä. Tämän osion neljällä eriteemaisella yin-joogaharjoituksella tuet energiatasoja, ruuansulatusta ja kehon puhdistumista. Huomaat varmasti muutoksia itsessäsi jo ensimmäisen harjoituksen jälkeen.     

Olen kovin innoissani tästä! Opin itsekin paljon uutta Re-Start -kokonaisuuteen tutustuessani. Esimerkiksi en ollut tullut ajatelleeksi, että eri ihotyyppejä on oikeastaan vain kolme. Ja että valmennus todellakin tarjoaa vastauksen kaikkiin yleisimpiin iho-ongelmiin. Re-Start opettaa ymmärtämään kosmetiikan raaka-aineita ja tuoteselosteita ja kaikki valmennuksen kirjalliset osat voi ladata omalle koneelleen ja käyttää koska vaan on tarve. Valmennuksen videot puolestaan ovat käytössä 6 kk ajan. Esimerkiksi Katjan joogavideot ovat ihania ja todella ihan kunnon harjoituksia: videot ovat yli tunnin mittaisia sessioita. Verkkovalmennus pitää sisällään kirjallisia ohjeita ja reseptejä, videoita sekä audiota.

Kyseessä on aivan ainutlaatuinen hyvinvoinnin paketti, joka on esimerkiksi mainio, aineeton joululahja. Valmennuksen hinta on tavallisesti 350€, mutta parhaillaan sen saa kampanjahinnalla 195€. Yksittäiset osa-alueet ovat nyt 45€, normaalisti 70€. Tässä joulukamppiksessa saa vieläpä bonuksena luonnonkosmetiikkaa: yhden osion ostajalle kaupan päällisiksi tulee yksi kosmetiikkatuote ja koko paketin hankkiva saa kolme tuotetta. Voit tutustua valmennukseen täällä.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.