Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Menu

Helpotusta marjojen säilöntään!

Paras aika vuodesta on juuri nyt, kun pakkasen voi sulloa täyteen vitamiineja talven varalle. Marjat ovat helppoa kerättävää ja säilöttävää ja juuri nyt kannattaa suunnata askeleet mustikkametsään. Luitko jo eilisen postaukseni, Mustikka-aika on täällä: pohjoisin mustikka terveellisin?  Tsekkaapa se, ja olen varma, että et ehdi edes loppuun, kun jo loikit sangot heiluen lähimpään metsikköön. 😀

Vaikka keittiöni on pitkälti muoviton, ei muovia voi korvata kaikkialla ja pakastaminen on juurikin se paikka, jossa muovi on aika must. Pakastan aina muovipusseihin tai rasioihin, enkä ole muovikemikaalinäkökulmasta huolissani, sillä kyseessä eivät ole lämpimät raaka-aineet ja muovikosketus — päinvastoin. Tavara pakastetaan heti pussiin laiton jälkeen, joten kemikaalien irtoaminen itse raaka-aineeseen on erittäin epätodennäköistä. Sulatusvaiheessa toki kannattaa olla fiksu: älä sulata sisältöä laittamalla muovipussi kuumaan veteen, vaan tyhjennä sisältö pussista muualle sulamaan.

Muovipussit ja -rasiat voi käyttää monta kertaa uudelleen, joten muista huuhdella ja kuivata ne, ja laita kaappiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Tämän viikon arpana on ESKIMO-brändin tuotepaketti. Arvassa on pakastusrasioita, säilytyspusseja ja pussinsulkijoita säilömistä helpottamaan. Lisäksi voittaja saa biohajoavia suodatinpusseja ja leivinpaperiarkkeja (valkaisematon), sekä paperisia muffinivuokia, joita voi käyttää marjojen nauttimiseen. Biohajoavaa kuituliinaakin on messissä — maino apu marjasotkuisten sormien ja pöytäpintojen putsaamisessa. Niin ja kartonkisia marjavuokia piiraiden valmistamiseen on mukana myös!

Kerro kommenttiosiossa, mitä suomalaisen luonnon raaka-aineita haluaisit pakastaa ja miksi, niin olet mukana ESKIMO-satsin arvonnassa. Skaba on käynnissä myös FB:n puolella, jossa voit tuplata voittomahkusi! Osallistua voi sunnuntaihin 22.7. klo 23:00 saakka.

Onnea skabaan!

51 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Lakkaa olisi ihana saada pakkaseen, mutta harvoin tulee pohjoiseen lähdettyä ihan vain sitä varten ja torilla maksavat vähän turhan paljon. Itse tykkään kyllä siitä, että pakkasessa on talven varalle vähän kaikkea; puolukoita, mustikoita, vadelmia ja mansikoita.

Marjoja, etenkin mustaherukoita, talven aamupuuroon!

Kaikelle olisi paljonkin käyttöä, paitsi muffinivuokia en ole juuri tarvinnut, mutta jos voitan niin lupaan tehdäkin niilläkin jotain 😊

Mustaviinimarjoja, koska ne on vaan niin super hyviä pakastuksen jälkeenkin. Puurossa, jugurtissa, sellaisenaan, ai että! Joka vuosi pakko saada pakastaa ainakin noita!

Mustaviinimarja, mustikka, puolukka, vadelma, pinaatti ja lehtikaali. Näitä menossa pakkaseen

Marjoja ja sieniä tulee kerättyä aina pakkanen turvoksiin. Lisäksi välillä riistaa ja kalaa. Suomessa luonnonantimet ovat vertaansa vailla. 💚

    Onnittelut Tikru! Voitit Eskimo-satsin. 🙂 Saat kohta meiliä!

Mustikkaa, mansikkaa, vadelmia, kanttarelleja ja muitakin sieniä saatavuuden mukaan.

    This does look prigsoinm. I’ll keep coming back for more.

Mustikkaa , koska se on supermarja 👍

Tämän kesän pakastusrumba on vasta alkamassa täällä napapiirin tuntumassa. Mansikat pitäisi saada tällä viikolla, mustikat ovat kohta kypsiä. Hilloja lähdetään metsästämään parin viikon päästä Savukoskelta. Elokuussa kypsyy viinimarjat, niistä osa menee mehuksi, ja loppusyksystä vielä käydään karpalosuolla. Ai niin, vadelmat unohtui, pyrin niitäkin pistämään pakkaseen ainakin yhden rasian. Vadelmat on sellaisia, että lapset ehtii yleensä ensin apajille:)

Minttua, mustikkaa ja mansikkaa sopivina annospusseina/rasioina, koska niistä tulee paras smoothie ikinä. Ei tarvitse sokeria ja tuohon peruskoktailiin on helppo lisätä esim. tuoreita hedelmiä 🙂

Mustikkaa aamupuuroon😊

    Unlllapreaed accuracy, unequivocal clarity, and undeniable importance!

Metsän antimista mustikoita, puolukoita ja jospa löytyisi vadelmiakin kerättäväksi. Sieniä olen myöskin pakastanut. Lakat taitavat jäädä haaveeksi.

Kaikkia metsien antimia. Mustikoita, puolukoita ja sieniä. Talvella on sitten ihana palata lesän muistoihin jonkun herkun äärellä.

Paljon marjoja ja kaikkea sorttia, tänä vuonna tarkotus kerätä ainakin mustikkaa, puolukkaa, mustaherukkaa ja vattuja.
Näitä on kiva heittää talvella puuron päälle tai smoothieen.

Pakastan mustikoita, herukoita, karviaisia ja myöhemmin syksyllä karpaloita, tyrniä ja puolukkaa. Mummoilu ja säilöntä kunniaan! 🙂

Kaikki marjat käy meidän pakkaseen!

Ehdoton ykkönen pakastaa on mustikka sen terveellisyyden takia. Mansikat, puolukat ja sieniä ja jos onnistut saamaan tyrnimarjoja . Kyllä näillä pärjää 😋

Mansikka, mustikka ja vadelma ovat niitä joita vuodesta toiseen tulee laitettua pakkaseen. Lakkaa haluaisin mutta en tiedä mitään paikkoja mistä sitä hakisin.

Mustikoita ja mansikoita, niitä meillä menee tasaisesti läpi vuoden 🙂

Hillat ja mansikat ovat parhaita pakastettavia 🙂

Mustikoita, vadelmia, puolukoita, viinimarjoja ja mesimarjoja ♥️

Mustikoita, mansikoita, viinimarjoja, yrttejä

Mun suosikkeja eli mansikkaa, mustikkaa ja musta herukkaa sekä yrttejä ne kun on parempia pastettuna pakastettuna kuin kuivattuna.

Sieniä! Ja tottakai marjoja – mustikkaa, puolukkaa… 🙂

Metsästä haluaisin pakastaaa mustikoita, puolukoita ja sieniä, suolta lakkoja ja karpaloita sekä omasta puutarhasta viinimarjoja ja karviaisia ja torilta mansikoita ja vadelmia.

Mustikkaa olisi kiva saada pakkaseen ja miksei myös vadelmaa, viime vuonna kerätyt alkavat olla aika vähissä.

Mansikkaa jo laitoin , mustikkaa laitan ja vadelmaa, lakkaa ei tänäkesänä kotiseudulta saa kerättyä , kuivuus ilmeiseti ne vei , samoin karpalot ilmeisesti , smootieita , rahkaa ja kiisseleitä näistä talvella sitten tehdään 🙂

Mustikoita, mansikoita, vadelmia, puolukoita, lakkaa – kaikkia, millä voi herkutella talven aikana!

Haluan pakastaa sieniä

Tyrni marjaa koska se on vitamiinipommi jota tarvii ympäri vuoden

Minä pakastan mustikkaa, puolukkaa ja puutarhamarjoista musta-ja punaherukoita.Niistä kaikista saa mitä parhainta ravintoa ja makunautintoja.

Pakastan takapihalta mustikkaa, puolukkaa ja marjapensaiden satoa! Ja vetsku-pusseihin, jotka maailman näppärimpiä.

Ainakin mustikkaa ja puolukkaa.

Mustikkaa, vadelmaa, herukkaa, lakkaa ja mansikkaa

Mustikkaa,vadelmaa,mansikkaa,suooilovahveroita ja kantarellejä.Em. sienet käytän ensin pannulla (tietysti ilman rasvaa) että saan ne pienempään tilaan pakastaessa.

Meillä kerätään metsästä mustikat, puolukat, sienet ja suolta lakat ja karpalot. Omasta puutarhasta saadaan viinimarjat ja vadelmat. Liikunnan ilo ja hyvä mieli tulee kerätyistä metsän ja puutarhan antimista. Puuron, jugurtin, viilin, smoothiin kanssa. Leivontaan käytän ja teen säilykkeitä

Lakkoja. Olisi ihanaa vaihtelua mustikoiden, mansikoiden, vadelmien ja puolukan sekaan. Tämä pakastuspakkaus lähtisikin siskon luo Lappiin, jotta minulla olisi kenties mahiksia saada sieltä lakkoja myös omaan pakkaseeni. T. Marjafank

Sieniä kaikissa muodoissa, koska ne vaan on NIIN hyviä. Sieniä voi käyttää niin monipuolisesti

Monenlaisia marjoja. Talvella kiitän ja muistelen kesää herkullisten makujen muodossa. 🙂

mustikkaa ja mansikkaa,ne ovat hyviä

mansikoita, mustikoita, vadelmia, sieniä.
Ei saa suomalaisia sitten satokauden jälkeen kaupasta (vaikka vain mansikoita ostan, muut poimin itse)

Sieniä ainakin ja mustikoita jos sattuu löytymään.

Vadelmat kuumottelis jo kovasti, mutta metsä näyttää kuivuuden jäljiltä melko huonolta… 🙁 no, puolukkaa sitten luulis ainakin tulevan!

Mansikoita, mustikoita ja viinimarjoja, sillä niitä tulee syötyä eniten 🙂

Mansikoita ja mustikoita. Lisäksi puolukoita, joista teen hilloa. Kyllä täytyy kesällä kerätä marjoja, että niitä riittää myös talveksi syötäväksi 🙂

Vadelmaa ja mansikkaa olisi mahtavaa saada pakkaseen! Mustikoita tulee joka vuosi pakastettua myös. Kesäfiilis siirtyy syksyn ja talven hämärään marjojen myötä.

Mustikat mullakin täyttämässä pakastinta, mutta mun yks kestosuosikki, jota hamstraan on raparperi! Ah, parasta mihin vuoden aikaan tahansa – niin kun marjatkin.

Haluaisin päästä pohjoiseen keräämään lakkoja, rakastan niiden makua ja terveysominaisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.