Tietoa mainostajalle ›
Menu

Tekijät

Olen toimittaja, bloggaaja, tuottaja ja luonnonkosmetiikan suunnittelija Noora Shingler ja Kemikaalicocktail on kollaasini aiheista, joista toivon sinunkin innostuvan. Kemikaalicocktail on riippumatonta maaperää, eikä toimintaa rahoiteta muilta tahoilta.

Aloitin bloggaamisen vuonna 2007, mutta Kemikaalicocktail sai alkunsa vuonna 2008 Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelmassa työskennellessäni, kun ymmärsin, etteivät monet tiedosta haitallisten kemikaalien olemassaoloa omassa arjessaan.

Tunnen paloa monenlaisiin aiheisiin, mutta eniten minua kiinnostavat mm. terveys, luonto, luomuruoka, luonnonkosmetiikka, eettinen muoti ja design. Blogissani keskitytään lisäaineettomaan, terveelliseen ja tyylikkääseen elämäntyyliin.

Luonnonkosmetiikkamerkki Mádara näkyy blogissa verrattaen usein, koska suunnittelen brändille kosmetiikkaa.

Kuva: Dorit Salutskij

Kemikaalicocktail on ollut olemassa vuodesta 2008 ja melkein kaikki postaukseni ovat yhä luettavissa.  Blogini on toiminut Ylen Uusi Musta -sivustolla vuoden 2011 ajan, näitä tekstejä ei valitettavasti verkosta enää löydy.

Huomioithan, että mielipiteeni tai faktat vanhimpien postauksieni osalta ovat voineet muuttua. On mahdotonta pitää blogin tuhansia postauksia (yli 5000 kpl) jatkuvasti ajan tasalla, joten suosittelen hakemaan ajankohtaisinta tietoa ja uusimpia postauksiani aiheista täältä uusien sivujeni sisältä. Hakukone löytyy sivuston oikeasta ylälaidasta.

Blogini on vuodesta 2008 jakanut ajatuksia arjen kemikaalicocktailiin liittyen ja teitä on siellä yli 50 000 silmäparia joka kuukausi, edistämässä näiden tärkeiden aiheiden esillenostamista. Kiitos kun seuraat!

Noora Shingler / noora@kemikaalicocktail.fi / Instagram: @noorashingler

  

Olen Laura Enkama, Kemikaalicocktailin tuottaja, kirjoittaja ja bloggaaja. Hyppäsin Nooran kelkkaan vuoden 2015 marraskuussa. Hoidan blogin yhteistyökumppanuuksia, tuotetestejä ja tuotan myös sisältöä blogiin.

Aiemman urani olen tehnyt toisentyyppisissä tehtävissä. Vuodesta 1999 vuoteen 2010 toimin Citymarketeissa (kassana, myyjänä, kakkosena, pukeutumisen osastopäällikkönä ja tavaratalon vt. johtajana). Tämän jälkeen työskentelin hetken myymäläpäällikkönä lähi-/ ja luomuruokaan panostavassa elintarvikemyymälässä. Ennen Kempparia työskentelin ekolehti Huililla.

Sanat jolla kuvailisin itseäni? Sanotaan vaikka, että puolihippi kirppishaukka, kaupunkilainen ja Tyynelän emäntä. 

Kuva: Dorit Salutskij

  • Aloitin kirpputoreilta ostamisen jo seitsemäntoista vuotta sitten. Silloin ei ollut rahaa, kun kaikki meni vuokraan. Nyt teen sitä, koska löydän sieltä mielenkiintoisempia tavaroita.
  • Olen ensimmäistä kertaa ollut pidempiä aikoja ilman lihaa lukiossa. Enkä ole koskaan syönyt sitä kovin usein.
  • Arvostan puhdasta ruokaa. Välttele eineksiä ja teen mielelläni ruokani mahdollisimman alusta saakka itse.
  • Koskaan en ole välittänyt kovasti meikkaamisesta. Silloinkin, kun en tienyt mitään kosmetiikan kemikaaleista ajattelin, että vähemmän on vähemmän.
  • Asumme puolisoni kanssa kahta kotia. Meillä on kaupunkikodin lisäksi maalla pellonreunassa 90 vuotias hirsitalo – Tyynelä. Siellä mulla on pihalla yrttipenkki ja tulevaisuudessa joskus ehkä enemmänkin oman maan ruokaa. Tyynelässä mun tulee joskus syötyä lihaa. Haen sen lähitilalta.

Minulle nämä pienet yksityiskohdat arjessani kertovat siitä, että ajattelen ympäristöasioita ja omaa vaikutustani niihin. En silti ole koskaan ollut näissä asioissa ehdoton, enkä ahdistuja. Lisää tietoa minusta löydät täältä.

Laura Enkama / laura@kemikaalicocktail.fi / Instagram: @laura.enkama

  

Olen Ina Mikkola; toimittaja, juontaja, ohjaaja, dj — tai sitä, mitä ikinä elämä eteen tuokaan tai itse päätän alkaa tekemään.

Tänne Kemikaalicocktailiin teen vlogia.

Tekemistäni määrittelee vaikuttaminen, luovuus, tiedon jakaminen, sekä viihdyttäminen.

Olen ollut monta vuotta vegaani ja vaatekaappini koostuu 95% käytetyistä vaatteista.

Koska rakastan ruokaa ja vaatteita, minulle on myös tärkeää kuluttaa niitä kestävästi niin, että oman hedonismin rinnalla kulkee myös vastuu ympäristöä ja eläimiä kohtaan.

Rakastan matkustamista, koska haluan jatkuvasti kasvattaa ymmärrystäni maailmasta, jossa elän. Tärkein tavoitteeni elämässä on olla jatkuvasti parempi ihminen sekä itselle että muille.

Ina Mikkola / ina.mikkola@gmail.com / Instagram: @inamikkola

  

Olen Ossi Paloneva, kokki ja ruoka-alan yrittäjä. Kemikaalicocktailiin teen juttuja ja sisältöjä ruoasta ja luonnosta, pääpainona VILLD -villiruokakokonaisuus, johon liittyen teemme Nooran kanssa villiruokaohjelmaa.

Ruokakenttä ravintoloista elintarvikealan toimijoihin elää isoa murrosta. Työssäni pyrin aktiivisesti osallistumaan ja edesauttamaan järkevää, city-vihreää kehitystä. Pyöritin Vaasassa VILLD -pop up – ravintolaa vuosina 2015-2016. Keräsin lähes kaikki ravintolan raaka-aineet itse luonnosta. Olin myös mukana perustamassa Suomen ensimmäistä hävikkiruokaravintolaa, sekä toimin projektin ensimmäisenä keittiömestarina.

Parhaillaan työskentelen ravintolapäällikkönä pikaruokaravintola EGGissä, jossa olen myös osakkaana. EGGin tavoite on tehdä eettistä, terveellistä ja edullista ruokaa, sekä kasvaa ruokapoliittiseksi keskustelijaksi. Oman yritykseni kautta teen erilaisia ruokakuvaus- ja catering-keikkoja. Mielelläni myös luennoin, koulutan ja kerron itselleni tärkeistä aiheista.

Ossi Paloneva / ossi.paloneva@hotmail.com / Instagram: @ossi.paloneva

  

Olen Helena Marttila, entinen shopaholisti ja nykyinen zero waste -aktivisti. Kemikaalicocktailiin kirjoitan juttuja kuluttamiseen, ruokaan ja ympäristöön liittyvistä aiheista.

Olen lapsesta asti potenut maailmantuskaa. Polkuni Kemikaalicocktailiin on kulkenut perinteisemmän maailmanparannuksen kautta: olen työskennellyt lastenkodissa, turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa, Rikosseuraamuslaitoksella ja julkisen puolen konsulttina sekä tehnyt katulapsi- ja HIV/aids -työtä Keniassa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja henkisesti virkamies. Lämpenen hitaasti uudelle teknologialle ja joskus koen, että olen syntynyt väärälle vuosisadalle. Hankin älypuhelimen vasta muutama vuosi sitten ja maksan ostokseni käteisellä. Kirjat ja elokuvat haen kirjastosta.

Tunnustan olevani ekopyhä, koska uskottelen pilleistä luopumalla pelastavani maailman samalla kun tiedän sen vaativan paljon enemmän. Ruokavalioltani olen vegepainotteinen ”klimataristi” ja yritän kerätä rohkeutta sian sydämen valmistamiseen. Kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa 100% ekoelämään on vielä matkaa, mutta elän ajatellen, että onnistumisen vastakohta ei ole epäonnistuminen vaan se, ettei edes yritä.

Mottoni on tulla siksi, joksi joogamattoni minua luulee ja kuvittelen olevani maailman coolein klimatar. Rentoudun parhaiten luonnossa ja välillä haaveilen omavaraisesta elämästä pienessä kalastajakylässä. Jos elämästäni olisi tehty laulu, se olisi Johanna Kurkelan Kotiin, joka päättyy sanoihin, ”on mulla sielu levoton ja seikkailijan pää, silti tänä aamuna laukku pakkaamatta jää”.

 

Helena Marttila / Instagram: @ekopyha_h3lena

________________________________________________________________________________________

Hei, olen Kalle Laakso! Olen ollut mukana Kemikaalicocktailin teknisessä kehityksessä vuodesta 2014 saakka.

Minun piti lähteä kahdeksi vuodeksi ulkomaille asumaan nähdäkseni Suomen erinomaisuuden. Palattuani Suomeen, kaunis luontomme, hyvälaatuinen ruokamme ja puhdas juomavetemme on tuonut joka kerta hymyn kasvoille.

Minua on pienestä pitäen kasvatettu luomuun, ekologisuuteen ja vastuulliseen kuluttamiseen. Näitä arvoja pyrin myös itse vaalimaan ja välittämään eteenpäin läheisilleni. Tämä tapahtuu usein vaihtelevalla menestyksellä.

Kalle Laakso /tekniikka@kemikaalicocktail.fi

  

Kemikaalicocktailin työhuone ja postiosoite:

Suuri & Mahtava / Fleminginkatu 2 / 00530 Helsinki