Menu

Tekijät


Päätoimittaja / tuottaja / Kemikaalicocktail- blogin perustaja NOORA SHINGLER


Olen toimittaja, bloggaaja, tuottaja ja luonnonkosmetiikan suunnittelija Noora ja Kemikaalicocktail on kollaasini aiheista, joista toivon sinunkin innostuvan! Kemikaalicocktail on riippumatonta maaperää, eikä toimintaa rahoiteta muilta tahoilta.

Blogi sai alkunsa vuonna 2008 Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelmassa työskennellessäni, kun ymmärsin, ettei monikaan tiedosta haitallisten kemikaalien olemassaoloa omassa arjessaan. Nykyään foorumimme käsittää laajasti ekologista ja tiedostavaa elämäntapaa myös kemikaaliaiheiden ulkopuolelta.

Kemikaalicocktail-median rinnalla työstän monia projekteja, joista näkyvin on yhteistyöni luonnonkosmetiikkamerkki Mádaran kanssa.  Suunnittelemani Nokkos- ja Pihlajatuotteet ovat oma kädenjälkeni kosmetiikkakentällä, muovittoman ja luonnollisen kosmetiikan puolesta.

Luonnonkosmetiikan lisäksi kirjoitan paljon ruoasta ja olen tuottanut 14-osaisen villiruokaohjelman nimeltä VILLD, jossa kokataan suomalaisen luonnon villiraaka-aineista villiyrttikokki Ossi Palonevan kanssa. Tulevaisuuden syömistä ja ruokapolitiikkaa puolestaan löydät Ruokakupla-podcastista! Kirjani Marjoja ja maskaraa — kuinka hylkäsin turhat ruoka- ja kosmetiikkakemikaalit julkaistiin vuonna 2011 (Atena & Schildts). Painos on loppu, mutta teos on saatavana sähköisessä muodossa.

Olen blogannut yli vuosikymmenen ja suurin osa teksteistäni on yhä luettavissa. Vuonna 2011 Kemikaalicocktail toimi Ylen Uusi Musta -sivustolla, näitä tekstejä ei valitettavasti verkosta enää löydy.

Huomioithan, että mielipiteeni tai faktat vanhimpien postauksien osalta ovat voineet muuttua. Tekstejä on yli 5000 ja jokaisen ajan tasalla pitäminen on mahdotonta. Huomioi aina postauksen luontipäivämäärä.

SISÄLLÖT / Noora Shingler  

noora@kemikaalicocktail.fi / Instagram: @noorashingler


Tuottaja / vaikuttajamarkkinointi / bannerimyynti / yhteistyöt LAURA ENKAMA


Laura Enkama bloggaaja vaikuttajamarkkinointi blogiyhteistyöt Kemikaalicocktail Sateenkaaria ja serpentiiniä Vintagehomecrush

Moi! Olen Laura. Toimin Kempparissa tuottajana. Mun hommiin kuuluu hoitaa meidän yhteistyökumppanuuksia, löytää uutuuksia, aikatauluttaa ja organisoida tuotetestejä. Hyppäsin Nooran kelkkaan vuoden 2015 marraskuussa.

Aiemman urani olen tehnyt toisentyyppisissä tehtävissä. Vuodesta 1999 vuoteen 2010 toimin Citymarketeissa (kassana, myyjänä, kakkosena, pukeutumisen osastopäällikkönä ja tavaratalon vt. johtajana). Tämän jälkeen työskentelin hetken myymäläpäällikkönä lähi-/ ja luomuruokaan panostavassa elintarvikemyymälässä. Ennen Kempparia työskentelin ekolehti Huililla.

Sanat jolla kuvailisin itseäni? Sanotaan vaikka, että puolihippi kirppishaukka, kaupunkilainen ja Tyynelän emäntä. 

Asumme puolisoni kanssa kahta kotia. Meillä on kaupunkikodin lisäksi maalla pellonreunassa 90- vuotias hirsitalo Tyynelä. Siellä mulla on pihalla yrttipenkki, omenapuita ja marjapensaita. Molemmat kotimme on sisustettu pääasiassa kirppislöydöin. Aloitin kirpputoreilta ostamisen jo vuonna 1999 sisustaessani ensimmäistä omaa kotiani. Silloin ei ollut rahaa, kun kaikki meni vuokraan. Nyt teen sitä, koska löydän kirpputoreilta mielenkiintoisempia tavaroita. Lisää tästä löytyy mun omasta blogista Sateenkaaria ja serpentiiniä ja Instasta @vintagehomecrush

YHTEISTYÖT JA TUOTETESTIT / Laura Enkama                            Kuva: Dorit Salutski

laura@kemikaalicocktail.fi / Instagram: @kempparin.laura


Bloggaaja / freelancer-toimittaja HELENA MARTTILA


Helena Marttila Kemikaalicocktail bloggaaja vaikuttajamarkkinointi blogiyhteistyöt

Olen Helena Marttila, entinen shopaholisti, nykyinen zero waste -aktivisti ja Zero Waste Finland ry:n puheenjohtaja. Kemikaalicocktailiin kirjoitan juttuja kuluttamiseen, ruokaan ja ympäristöön liittyvistä aiheista.

Olen lapsesta asti potenut maailmantuskaa. Polkuni Kemikaalicocktailiin on kulkenut perinteisemmän maailmanparannuksen kautta: olen työskennellyt lastenkodissa, turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa, Rikosseuraamuslaitoksella ja julkisen puolen konsulttina sekä tehnyt katulapsi- ja HIV/aids -työtä Keniassa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja henkisesti virkamies. Lämpenen hitaasti uudelle teknologialle ja joskus koen, että olen syntynyt väärälle vuosisadalle. Hankin älypuhelimen vasta muutama vuosi sitten ja maksan ostokseni käteisellä. Kirjat ja elokuvat haen kirjastosta.

Tunnustan olevani ekopyhä, koska uskottelen pilleistä luopumalla pelastavani maailman samalla kun tiedän sen vaativan paljon enemmän. Ruokavalioltani olen vegepainotteinen ”klimataristi” ja yritän kerätä rohkeutta sian sydämen valmistamiseen. Kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa 100% ekoelämään on vielä matkaa, mutta elän ajatellen, että onnistumisen vastakohta ei ole epäonnistuminen vaan se, ettei edes yritä.

Mottoni on tulla siksi, joksi joogamattoni minua luulee ja kuvittelen olevani maailman coolein klimatar. Rentoudun parhaiten luonnossa ja välillä haaveilen omavaraisesta elämästä pienessä kalastajakylässä. Jos elämästäni olisi tehty laulu, se olisi Johanna Kurkelan Kotiin, joka päättyy sanoihin, ”on mulla sielu levoton ja seikkailijan pää, silti tänä aamuna laukku pakkaamatta jää”.

Helena Marttila / helena.marttila@zwf.fi / Instagram: @helena.marttila


Vlogi INA MIKKOLA


Ina Mikkola vlog Kemikaalicocktail

Olen Ina Mikkola; toimittaja, juontaja, ohjaaja, dj — tai sitä, mitä ikinä elämä eteen tuokaan tai itse päätän alkaa tekemään.

Tänne Kemikaalicocktailiin teen vlogia.

Tekemistäni määrittelee vaikuttaminen, luovuus, tiedon jakaminen, sekä viihdyttäminen.

Olen ollut monta vuotta vegaani ja vaatekaappini koostuu 95% käytetyistä vaatteista.

Koska rakastan ruokaa ja vaatteita, minulle on myös tärkeää kuluttaa niitä kestävästi niin, että oman hedonismin rinnalla kulkee myös vastuu ympäristöä ja eläimiä kohtaan.

Rakastan matkustamista, koska haluan jatkuvasti kasvattaa ymmärrystäni maailmasta, jossa elän. Tärkein tavoitteeni elämässä on olla jatkuvasti parempi ihminen sekä itselle että muille.

Ina Mikkola / ina.mikkola@gmail.com / Instagram: @inamikkola


Tekniikka, ylläpito ja tekniset ongelmat WEBAULA


webaula WordPress verkkosivut kotisivut tekniikka

Kemikaalicocktail-median teknisenä tukena toimii WebAula, joka on WordPress-tekniikan sekä kaiken verkossa tapahtuvan markkinoinnin asiantuntijayritys. He pitävät huolen siitä, että saitti pysyy pystyssä ja toimii niin kuin pitää! Tiimi vieläpä jakaa blogin arvomaailmankin, josta ei varsinaisesti ole haittaa yhteistyön kannalta!

-> WebAula

Kemppariin tekniikkaan liittyvät ongelmat ja tiedustelut      tekniikka@kemikaalicocktail.fi


Postiosoite


Kemikaalicocktail-media 

Fleminginkatu 2

00530 Helsinki

(Huom! Lähetykset vastaanotetaan ovelle-paketteina eli perille tuotuina.)