Tietoa mainostajalle ›
Menu

Tekijät

 

Noora ShinglerOlen toimittaja, bloggaaja, tuottaja ja luonnonkosmetiikan suunnittelija Noora Shingler ja Kemikaalicocktail on kollaasini aiheista, joista toivon sinunkin innostuvan. Kemikaalicocktail on riippumatonta maaperää, eikä toimintaa rahoiteta muilta tahoilta.

Aloitin bloggaamisen vuonna 2007, mutta Kemikaalicocktail sai alkunsa vuonna 2008 Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelmassa työskennellessäni, kun ymmärsin, etteivät monet tiedosta haitallisten kemikaalien olemassaoloa omassa arjessaan.

Tunnen paloa monenlaisiin aiheisiin, mutta eniten minua kiinnostavat mm. terveys, ravitsemus, luomuruoka, luonnonkosmetiikka, kirpputorit, eettinen muoti ja design. Blogissani keskitytään lisäaineettomaan, terveelliseen ja tyylikkääseen elämäntyyliin.

Luonnonkosmetiikkamerkki Mádara näkyy blogissa verrattaen usein, koska suunnittelen brändille kosmetiikkaa.

Kuva: Dorit Salutskij

Kemikaalicocktail on ollut olemassa vuodesta 2008 ja melkein kaikki postaukseni ovat yhä luettavissa. Löydät vanhimmat tekstit täältä: Kemikaalicocktail 2008- 2010 / Blogger. Samat tekstit ovat luettavissa myös täällä nykyisessä blogissa, mutta ilman kuvia.

Blogini on toiminut Ylen Uusi Musta -sivustolla vuoden 2011 ajan, näitä tekstejä ei valitettavasti verkosta enää löydy.

Huomioithan, että mielipiteeni tai faktat vanhimpien postauksieni osalta ovat voineet muuttua. On mahdotonta pitää blogin tuhansia postauksia (yli 4000 kpl) jatkuvasti ajan tasalla, joten suosittelen hakemaan ajankohtaisinta tietoa ja uusimpia postauksiani aiheista täältä uusien sivujeni sisältä. Hakukone löytyy sivuston oikeasta ylälaidasta.

Blogini on vuodesta 2008 jakanut ajatuksia arjen kemikaalicocktailiin liittyen ja teitä on siellä yli 40 000 silmäparia joka kuukausi, edistämässä näiden tärkeiden aiheiden esillenostamista. Kiitos kun seuraat!

 

Noora Shingler / noora@kemikaalicocktail.fi / Instagram: @noorashingler

 laura enkama

 

Olen  kirjoittaja, tuottaja ja bloggaaja Laura Enkama. Kempparissa olen työskennellyt vuoden 2015 marraskuusta saakka. Hoidan blogin yhteistyökumppanuuksia, tuotetestejä ja tuotan myös sisältöä blogiin.

Aiemman urani olen tehnyt toisentyyppisissä tehtävissä. Vuodesta 1999 vuoteen 2010 Citymarketeissa (kassana, myyjänä, kakkosena, pukeutumisen osastopäällikkönä ja tavaratalon vt. johtajana). Tämän jälkeen toimin hetken myymäläpäällikkönä lähi-/ ja luomuruokaan panostavassa elintarvikemyymälässä. Ennen Kempparia työskentelin ekolehti Huililla.

Sanat jolla kuvailisin itseäni? Sanotaan vaikka, että puolihippi kirppishaukka, kaupunkilainen ja Tyynelän emäntä. 

  • Olen aina vältellyt eineksiä ja tehnyt ruokani mahdollisimmman alusta saakka itse.
  • Aloitin kirpputoreilta ostamisen jo seitsemäntoista vuotta sitten. Silloin ei ollut rahaa, kun kaikki meni vuokraan. Nyt teen sitä, koska löydän sieltä mielenkiintoisempia tavaroita.
  • Olen ensimmäistä kertaa ollut pidempiä aikoja ilman lihaa lukiossa. Enkä ole koskaan syönyt sitä kovin usein.
  • Koskaan en ole välittänyt kovasti meikkaamisesta. Silloinkin, kun en tienyt mitään kosmetiikan kemikaaleista ajattelin, että vähemmän on vähemmän.
  • Ensimmäisessä kodissani ei ollut televisiota lainkaan. Eikä muuten imuriakaan, vaan harja ja luuttu.
  • Häissäni minulla oli kierrätyspaperinen kimppu ja luomuviinit.
  • Asumme puolisoni kanssa kahta kotia. Meillä on kaupunkikodin lisäksi maalla pellonreunassa vanha hirsitalo – Tyynelä, joka täyttää tänä vuonna 90-vuotta. Siellä mulla on pihalla yrttipenkki ja tulevaisuudessa joskus ehkä enemmänkin oman maan ruokaa. Tyynelässä mun tulee syötyä lihaa. Haen sen lähitilalta.

Minulle nämä pienet yksityiskohdat arjessani kertovat siitä, että ajattelen ympäristöasioita ja omaa vaikutustani niihin. En silti ole koskaan ollut ehdoton, enkä ahdistuja. Lisää tietoa minusta löydät täältä.

 

Laura Enkama / laura@kemikaalicocktail.fi / Instagram: @lauraenkama

  

Olen Ina Mikkola; toimittaja, juontaja, ohjaaja, dj — tai sitä, mitä ikinä elämä eteen tuokaan tai itse päätän alkaa tekemään.

Tänne Kemikaalicocktailiin teen vlogia.

Tekemistäni määrittelee vaikuttaminen, luovuus, tiedon jakaminen, sekä viihdyttäminen.

Olen ollut monta vuotta vegaani ja vaatekaappini koostuu 95% käytetyistä vaatteista.

Koska rakastan ruokaa ja vaatteita, minulle on myös tärkeää kuluttaa niitä kestävästi niin, että oman hedonismin rinnalla kulkee myös vastuu ympäristöä ja eläimiä kohtaan.

Rakastan matkustamista, koska haluan jatkuvasti kasvattaa ymmärrystäni maailmasta, jossa elän. Tärkein tavoitteeni elämässä on olla jatkuvasti parempi ihminen sekä itselle että muille.

 

Ina Mikkola / ina.mikkola@gmail.com / Instagram: @inamikkola

  

Hei, olen Kalle Laakso! Olen ollut mukana Kemikaalicocktailin teknisessä kehityksessä vuodesta 2014 saakka.

Minun piti lähteä kahdeksi vuodeksi ulkomaille asumaan nähdäkseni Suomen erinomaisuuden. Palattuani Suomeen, kaunis luontomme, hyvälaatuinen ruokamme ja puhdas juomavetemme on tuonut joka kerta hymyn kasvoille.

Minua on pienestä pitäen kasvatettu luomuun, ekologisuuteen ja vastuulliseen kuluttamiseen. Näitä arvoja pyrin myös itse vaalimaan ja välittämään eteenpäin läheisilleni. Tämä tapahtuu usein vaihtelevalla menestyksellä.

 

Kalle Laakso /tekniikka@kemikaalicocktail.fi

  

Kemikaalicocktailin työhuone ja postiosoite:

Suuri & Mahtava / Fleminginkatu 2 / 00530 Helsinki