Menu

Alkoholiton booli ja arabialainen jälkiruoka

Lupasin teille herkullisen alkoholittoman boolin ja superjälkiruoan reseptit, tässä tulee!

Alkoholiton booli:

  • 1 l päärynämehua
  • 2 l karpalonmakuista kivennäisvettä (tai ihan perusvissyä, jota maustat itse aidoilla marjoilla)
  • 2 l karpalomehua
  • 3 l Rekorderlig Mansikka–Lime -siideriä (alkoholiton)*
  • limekiekkoja pinnalle


Sekoita päärynämehu, karpalokivennäisvesi ja karpalomehu. Lisää siideri maljaan viimeisenä ja sekoita varovasti, jotta hiilihappo ei katoa boolista. Lisää koristeeksi limerenkaita sekä jäitä.

… ja boolin kylkeen kuvan arabialainen jälkiruoka:

  • 400 g kuivattuja aprikooseja
  • 100-200 g rusinoita (ota paria erilaista sorttia, vaikka keltaisia ja perinteisiä)
  • 100 g manteleita
  • 1-3 rkl ruusuvettä (anoppi laittaa omaansa jopa 1 dl, riippuu kuulemma ruusuvedestä…)
  • 1 rkl appelsiininkukkavettä (jos satut saamaan käsiisi tätä jostakin)

Laita ainekset kulhoon ja sekoita. Anoppi kertoi lisäävänsä sekaan vielä kiehunutta vettä sen verran, että sekoitus melkein peittyy. Laita sitten lautanen koko homman päälle niin, että systeemi on oikein tiiviisti kannen alla. Laita kulho jääkaappiin ja anna olla 2-3 päivää.


Arabialaisen jälkkärin kylkeen soveltuu hyvin — kuten kuvassa — soijajäätelö ja halva. Ihan älytöntä herkkua! Jos et tykkää, on makuaistisi vaan väärässä.

*Siiderin tuoteseloste: Hiilihapotettu vesi, omenamehu, sokeri, sitruunahappo, marja-aromit, säilöntäaineet: E202 ja aromit.

E202 eli kaliumsorbaatti on säilöntäaine, joka Hyvä paha lisäaine -kirjan mukaan on keltainen eli “kannattaa olla varovainen” -listalla. Jos olet herkkis, voit tietenkin korvata siiderin muulla ja itse ajattelin esimerkiksi kokeilla, mitä vastikään raparperipiirakkaa varten keittämistäni raparpereista ylijääneellä nesteellä voisi saada aikaiseksi. Uskon, että siiderin korvaaminen onnistuu ihan vaan eri mehuilla ja vissyllä, niin ei tarvitse sekoittaa cocktailiin mitään keinotekoista. Jos haluaa päästä helpolla, on reseptin alkoholiton siideri tietenkin helpoin tapa. Hyvä sentään, että siinä on oikeaa sokeria eikä aspartaamia.