Menu

Hulluna thai-basilikaan

Keittiössä on nykyään aina joku yrttipuska valmiudessa blenderin nielaistavaksi. Juuri nyt käytän urakalla thai-basilikaa. Se vaan sopii kaikkialle.

Thai-basilika on yksi maailman vanhimmista yrteistä. Sen upeassa maussa on paitsi basilikaa, myös kanelia ja anista. Islaakin naurattaa kun tyttö tunkee päänsä basilikapuskaan ja haistaa. Toksu on kuin huumetta (ainakin mulle). Kokeile hevi-osastolla, mutta valmistaudu saamaan kummeksuneita katseita. Ainakin mä olen aina ihan onnesta sekaisin kun haistelen tätä upeaa yrttipuskaa.

SunWarriorin suklaan makuisen riisiproteiinijauheen jälkeen uskaltauduin hankkimaan hiljattain vaniljan makuisen version tuotteesta ja etenkin sellerin ja thai-basilikan kanssa vaniljan maku on ihan nappi. Tänään heitin blenderiin porkkanamehua, tuoretta omenaa, inkivääriä, tuoreen sitruunan mehua, mangokuutioita pakkasesta, paljon thai-basilikaa ja vaniljaproteiinia. Päräyttävää! Teen saman satsin huomenna ja otan määrät talteen, jos vaikka saisin aikaiseksi reseptin. Kuvassa näkyy vaan jämät, vedin cocktailini parissa minuutissa. Ei se vaan pysy lasissa kauempaa.

Thai-basilika muuten on mainio maustekasvi kuumissakin ruoissa, sen rakenne näet kestää hyvin kuumentamisen. Se onkin yleinen mausten monissa thairuoissa.

Eilen nautin thai-basilikaa mansikan ja buffalomozzarellan kaverina ja heitin sitä Islankin smoothieen. Skidi vetää innolla avokado-selleri-omena-banaani-basilika -smoothieta, kandee kokeilla omallekin piltille. Paljon hyviä raaka-aineita muodossa, jonka parivuotias hyväksyy. Ainakin meillä pillin kautta tuntuu menevän mikä vaan (melkein).

Niin ja thai-basilikaa kannattaa heittää vesikannuun sitruunanlohkojen ja jääpalojen kanssa. Ihana kesäjuoma. Ja kun jätät jääpalat veks ja vaihdat veden kuumaan, saat hunajaa vähän lisäämällä ihanan teen.