Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Loistavaa vegaanilounasta Helsingissä? Mene Maguun!

Mulla on lievästi sanottuna tässä asiassa oma lehmä ojassa, vaikka näin ei varmasti kuuluisi vegaanilounaan yhteydessä sanoa, haha. Kyse on Ossin uudesta projektista. Hän ryhtyi kesken mun eduskuntavaalikampanjan lounaskokiksi! (Kirjoitan tästä mun ehdokkuudesta myöhemmin perusteellisemmin, mutta ei huolta, Kempparista ei ole tulossa kevään ajaksi pelkästään mun vaaliagendaa tuuttaavaa foorumia.) Ossi on jeesannut mua kampanjatiimissä valtavasti, kuunnellut murheita ja pohdintoja leikkiin lähtemisestä käytännön asioihin. Mutta ymmärrän — ihmisen pitää tehdä palkkatöitäkin, vaikka tekemistä mun kampanjassa riittäisi 24/7. 

Alkutalvesta Helsingin Vallilaan, Sturenkadulle aukesi uusi vegaaniravintola, Magu nimeltään. Menulla on myös villiruokaa! Itse pääsin maistelemaan annoksia jo vuodenvaihteessa, silloin paikka toimi illallisravintolana. Tämän jälkeen ruokalista toki on kerennyt pyörähtää uusiksi, toivottavasti ehdin Maguun joku ilta dinneröimäänkin. Ossi on nyt ottanut haltuun Magun lounastarjoilun, keskiviikosta perjantaihin klo 11-14:30.

vegaani, vegaanilounas, magu, ruoka, helsinki, sturenkatu, kasvisruoka

Lounaslista Magulla tulee vaihtumaan viikkoittain. Tarjolla on aina 4 ruokalajin, vegaaninen setti, jonka tarvittaessa saa myös gluteenittomana. Nyt ekalla viikolla tarjolla on freesiä, fenkoli-kuusi-puolukka -salaattia, fermentoitua sellerikeittoa, speltti-pakuri-nauris -”risottoa” ja  karpalolimppua savustetulla herkkusienilevitteellä. Annokset ovat yksittäin pieniä, mutta nälkä näistä neljästä menee kyllä!

vegaani, vegaanilounas, magu, ruoka, helsinki, sturenkatu, kasvisruoka, ossipaloneva

Ossin ruoka on aina superkaunista ja kokonaisuudet on mietitty huolella. Näistä tämän viikon annoksista salaatti ja limppu olivat suosikkejani. Savusienilevite oli ihanan täyteläistä ja limppu ehkä parasta ikinä syömääni leipää! Ihana rapea ja tahmainen kuori, pehmeä sisus ja makeutta karpaloista. Ah! Ossi on saanut mut todella arvostamaan fenkolin makua, ja salaatti olikin näistä neljästä se vahvin annos mun mielestä. Myös risoton kaltainen speltti-nauris -annos oli todella maukas ja keitto metkan hapokas. (Tosin kehotin tekemään siitä huomenna vähän samettisempaa vielä.) Annosten maut olivat voimakkaita ja persoonallisia — lounas, jonka varmasti muistaa pitkään.

Kun ollaan tehty yhdessä projekteja, Ossi on meistä aina se, joka hilaa asiakkaan hintaa alas. Ettei vaan kukaan pääse syyttämään elitismistä. Minä olisin taas kerran myynyt tätäkin lounasta kalliimmalla, mutta hinta on nyt 12,50 €. Erinomainen hinta-laatusuhde kyllä.

Vahva suositus Sturenkadun Magulle ja hienoa, että tänne päähän Vallilaa on saatu hyvä vegaaniravintola. Kiitän! Enköhän itsekin roiku Magussa harva se päivä pitänmässä toimistoa. Tervetuloa moikkaamaan — ja syömään kaupungin parasta vegaanilounasta.

Kuvat: Andy Taylor

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Mahtavaa, että tulee uusia paikkoja kokeiluun!! Ja miten huipulta toi ruokasetti kuulostaakaan!! Täytyy ehdottomasti käydä lounastamassa kyseisessä paikassa!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.