Menu

Arki uusiksi

Kulunut viikko on ollut absurdi. Tosin se, että me kaikki jaamme tämän oudon ja pelottavan tilanteen yhdessä, tekee siitä lohdullisemman. Jokainen ymmärtää, mistä puhun, enkä koekaan olevani asian kanssa niin yksin, kuin viikko takaperin. Vertaistukea on kaikkialla. Tämä on yhtä kamalaa kaikille.

Viime viikon perjantain tulen muistamaan pitkään: alta menivät lähes kaikki kevään  ja kesän duunit, hallitus ilmoitti, että koulut suljetaan ja päiväkoti-ikäiset suositellaan pidettäväksi kotona. Yksityisyrittäjän kohdalle en juuri haastavampaa comboa keksi — tai no jos olisi jalka tai käsi paketissa edellisen lisäksi, ehkä siinä tapauksessa. Ja niin, jos ei olisi sitä toista vanhempaa, jonka luona lapset ovat vuoroviikoin.

Vietyäni lapset isälleen itkin sohvalla yksin epävarmaa tulevaisuutta ja piehtaroin itsesäälissä, kun kukaan ei ollut silittämässä päätä ja lohduttamassa. Kadehdin kaikkia pariskuntia, jotka sentään saavat olla karanteenissa kahdestaan! Pari päivää vietin aika mustissa aatoksissa, kunnes lakkaamatta porottava aurinko ja tieto Venetsian kanaalien kirkastuneista vesistä sai mielen taas raiteilleen. Aloin löytää tilanteesta hyvää ja positiivista sen sijaan, että vaipuisin epätoivoon.

Nyt viikkoa myöhemmin, tunnelin päässä on valoa töiden osalta. Vaikka moni juttu kaatui tai meni holdiin, on uusia hommia jo vireillä. Starttasin esimerkiksi Pienyrittäjäkalenterin, jonka ehkä jo bongasit blogin FB-ryhmästä?

Sain idean siitä, kun moni pienyrittäjä alkoi oitis kehittää karanteeniaikaan sopivia tuotteita: ravintolat muuttivat konseptin kotiinkuljetusmuotoon, joogatunteja alettiin järjestää verkon yli, ne keillä ei ollut vielä verkkokauppaa, starttasivat sellaisen silmänräpäyksessä. Monet tarvitsivat näkyvyyttä uusille tuotteilleen ja minä puolestani akuutisti tuloja jostakin. Koronakalenteri on win-win -tilanne meille pienille: tonttini toimii mediana muille yrittäjille, jotka kaipaavat nyt huomiotanne. Pyydänkin, että klikkaatte itsenne päivittäin esittelemäni firman tontille ja ainakin liketätte heitä FB:ssä, IG:ssä jne. Klikkauksillanne on nyt iso merkitys! <3

Mitä tulee töihin, on onneksi eräs projekti, jonka saamme koronasta huolimatta vietyä maaliin. Olen toteuttanut toimittaja Ina Mikkolan kanssa podcastsarjan, joka julkaistaan huhtikuussa. Kyseessä on aihe, josta minulta on vuosien mittaan kyselty moneen kertaan, mutta johon en koskaan ole ottanut aikaisemmin kantaa — vihdoinkin on sen aika. Enempää en vielä paljasta! Podari julkaistaan Storytel-palvelussa, muistuttelen teitä siitä sitten.

Multa on jo kyselty Loveharvest-dinnereistä, että tuleeko niitä lisää ja vastaus on HELL YES heti, kun vaan on mahdollista järjestää yli 10 hengen kokoontumisia. Toivotaan, että saamme kutsua teitä koolle viimeistään syksyllä.

Nyt kun kaikki yhtäkkiä viettävät paljon aikaa kotona, kannattaa tietenkin ottaa ilo irti siitä, sen sijaan että voivottelee kaikkea, mitä ei voi tehdä. Itselläkin kesti pari päivää hoksata, miten tästä paskasta löytää edes jotakin hyvää, mutta onhan sitä! Luojan kiitos elämme kevättä, emmekä joudu linnoittautumaan kotiin pimeimpään vuodenaikaan. Itse olen suunnitellut peseväni ikkunat, vaihtavani mullat terassin ruukkuihin ja kylvöhommiinhan pääsee just! Rakennan partsille kunnon auringonotto-karanteenikeitaan, lataan padin täyteen äänikirjoja, hamstraan viherkasveja ja liimaan vihdoinkin kaikki irtona seikkailevat valokuvat albumiin. Soitan viulua ja kirjoitan lyriikoita. Sitten suunnittelin hankkivani märkäpuvun, jossa voin uida meressä, koska rakas uintiharrastukseni on muuten holdilla kuukausien ajan. Sehän ei ole mahdollista tietenkään!

Asia, jolle monilla on nyt kunnolla aikaa, on ihonhoito. Kun himassa joka tapauksessa tulee vietettyä paljon aikaa, voi testailla erilaisia naamioita, kuorintoja — valmistaa niitä vaikka itse, ehkä haluat tutustua kasvokuppaukseen tai gua shaan, entä jos tekisit jalkakylpyjä?

Kasvojen ja vartalon hemmottelua ajatellen: Mádaran -30% -päivät ovat käynnissä juuri nyt. Puhuimme perustajan Lotten kanssa eilen, kuinka kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Esimerkiksi omat Mádara by Noora -tuotteeni ovat aika riskizonessa, jos korona iskee kovasti myyntiin. Itselleni taas kosmetiikkatuotteeni ovat parhaillaan ainoa säännöllinen tulonlähteeni, joten: jos haluat, että Pihlaja- ja Nokkostuotteita saa jatkossakin, täydennä omia varastojasi nyt. Tämä on tällainen kaino pyyntö, jolla koitan turvata sen, että tuotelinjoja ei lopeteta. Tosi moni teistä on jo tällä viikolla IG:ssä ilmoittanut ostaneensa mun tuotteita — kiitos ihan mielettömästi!

Löydät kaikki tuotteeni Mádaran verkkokaupasta ja hinnat ovat -30% alkuviikkoon saakka. Kannattaa siis reagoida viikonloppuna, mikäli Pihlajat ja Nokkoset ovat sulle tärkeitä. Olisi mieletöntä varmistaa yhdessä, ettei niiden tuotantoa lopeteta!

Haluan vinkata samassa asiayhteydessä teille myös Mádaran Custom Actives -sarjasta. Kyseessä on mieletön aktiiviainesarja, jonka ideana on kustomoida omia kosmetiikkatuotteitaan. Näihin vihreisiin lasipulloihin on pakattu tehotippoja, joita voit sekoittaa esimerkiksi Pihlajavoiteen sekaan aina sen mukaan, minkälaista hoitoa ihosi tarvitsee. Näitä tehoaine-, konsentraattitippoja on kahdeksaa erilaista, Provitamin A esimerkiksi sisältää polyfenoleja — vahvoja antioksidantteja — jotka saadaan poimulehti-uutteesta. Polyfenolit toimivat ikään kuin vasta-aineena ympäristöstä aiheutuvalle ikääntymiselle ja ovat myös hyödyllisiä ongelmaihon hoidossa.

Sarjan kamomillakonsentraatti puolestaan sisältää kamomillan bisabolol-uutetta. Sillä on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia ja bisabolol auttaa myös kirkastamaan ihoa. Tää on erityisen hyvä stressaantuneelle ja herkälle iholle, sekä epätasaiselle ihonsävylle.

Kurkkaa kaikki Custom Activesit täältä — vähänkö tekisi mieli tilata kaikki ja perustaa omaan kylppäriin kunnon ihon biohakkerointiapteekki. Toisaalta, miksi ei. Nyt jos koskaan sellaiselle olisi aikaa. Palaan tähän tehotippasarjaan vielä tarkemmin omassa postauksessaan, mutta halusin vinkata siitä jo nyt, ku käynnissä on tuo mainittu -30%.

Tämän postauksen myötä toivotan sulle kaikesta huolimatta rentoa viikonloppuna. Toivottavasti olet terve ja perheesi myös! Muista 1,5 – 2 metrin turvaväli, älä “hengaile kylillä”, älä mene moikkaamaan mummoa just nyt, koita ostaa ruokia kerralla enemmän, niin tarvitsee käydä ruokakaupassa harvemmin ja pidä kontaktit muihin minimissä. Totellaan kaikki nyt, niin päästään viettämään kesää terveinä kaikki.

Siitä unelmoin.

4 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Hienoa, että pienet yrittäjät pitävät yhtä ja hienoa, miten olet ollut sitä rakentamassa!:) Toivon meidän kaikkien yhteisen tekemisen, yhteisen hyvän eteen lisääntyvän tämän kaamean kevään myötä -ja opettavan sen merkityksestä ehkä jotain myös jatkoon.
Ida Kotona kaupungissa -blogista
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    IDA: Juuri, tämä on tärkeä opetus koko ihmiskunnalle.

Minun arkeni kotona ei ole muuttinut. Koska olen suht
köyhä vietän aikaa kotona ja lenkkeillen normaalistikin.
Ikävää on se, että niin monien toimeentulo vaarantuu. Toisaalta ajattelen, että ihminen tulee melko pienellä toimeen. Ykkösasia on ruoka ja lämpö. Terveydenhuollossa työskentelevänä minulla töitä riittää. Pomot puhuu kauniisti ja kehuu etten pitäisi vapaapäiviä ja lomia, olen tärkeä vähän aikaa. Pian se arki taas koittaa, kun ihmiset ovat terveitä minun arvoni laskee. Mutta on tässä koomassa hyvääkin. Vihdoin sain päätökseen kauan haaveeni. Sanoin itseni irti. En enää halua tehdä hoitotyötä. Aika ehkä on yhteiskunnalle huono, mutta minulle hyvä. Ihana vapautunut olo. Nyt 2 viikkoa lomaa ja sitten aloitan uudessa työssä, uudella alalla.

    KUKKIS: Olen tosi onnellinen puolestasi!! Hienoa, että olet työllistynyt uuteen paikkaan, joka tuntuu tässä hetkessä ememmän omalta. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.