Menu

Tekijät


Päätoimittaja, tuottaja, Kemikaalicocktail- blogin perustaja NOORA SHINGLER


ruoka, ympäristö, kosmetiikka, muoti, design, kierrätys, sähköautoilu, liikenne, matkailu, lapset

Olen toimittaja, bloggaaja, tuottaja ja luonnonkosmetiikan suunnittelija Noora ja Kemikaalicocktail on kollaasini aiheista, joista toivon sinunkin innostuvan! Kemikaalicocktail on riippumatonta maaperää, eikä toimintaa rahoiteta muilta tahoilta.

Blogi sai alkunsa vuonna 2008 Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelmassa työskennellessäni, kun ymmärsin, ettei monikaan tiedosta haitallisten kemikaalien olemassaoloa omassa arjessaan. Nykyään foorumimme käsittää laajasti ekologista ja tiedostavaa elämäntapaa myös kemikaaliaiheiden ulkopuolelta.

Kemikaalicocktail-median rinnalla työstän monia projekteja, joista näkyvin on yhteistyöni luonnonkosmetiikkamerkki Mádaran kanssa.  Suunnittelemani Nokkos- ja Pihlajatuotteet ovat oma kädenjälkeni kosmetiikkakentällä, muovittoman ja luonnollisen kosmetiikan puolesta.

Luonnonkosmetiikan lisäksi kirjoitan paljon ruoasta ja olen tuottanut 14-osaisen villiruokaohjelman nimeltä VILLD, jossa kokataan suomalaisen luonnon villiraaka-aineista villiyrttikokki Ossi Palonevan kanssa. Tulevaisuuden syömistä ja ruokapolitiikkaa puolestaan löydät Ruokakupla-podcastista! Kirjani Marjoja ja maskaraa — kuinka hylkäsin turhat ruoka- ja kosmetiikkakemikaalit julkaistiin vuonna 2011 (Atena & Schildts). Painos on loppu, mutta teos on saatavana sähköisessä muodossa.

Olen blogannut yli vuosikymmenen ja suurin osa teksteistäni on yhä luettavissa. Vuonna 2011 Kemikaalicocktail toimi Ylen Uusi Musta -sivustolla, näitä tekstejä ei valitettavasti verkosta enää löydy.

Huomioithan, että mielipiteeni tai faktat vanhimpien postauksien osalta ovat voineet muuttua. Tekstejä on yli 5000 ja jokaisen ajan tasalla pitäminen on mahdotonta. Huomioi aina postauksen luontipäivämäärä.

SISÄLLÖT / Noora Shingler  

noora@kemikaalicocktail.fi / Instagram: @noorashingler/ +358408682696


Tuottaja, sisältöyhteistyöt ja bannerimyynti LAURA ENKAMA


design, sisustus, vintage

Laura Enkama bloggaaja vaikuttajamarkkinointi blogiyhteistyöt Kemikaalicocktail Sateenkaaria ja serpentiiniä Vintagehomecrush

Moi! Olen Laura. Toimin Kempparissa tuottajana. Mun hommiin kuuluu hoitaa meidän yhteistyökumppanuuksia, löytää uutuuksia, aikatauluttaa ja organisoida tuotetestejä. Hyppäsin Nooran kelkkaan vuoden 2015 marraskuussa.

Aiemman urani olen tehnyt toisentyyppisissä tehtävissä. Vuodesta 1999 vuoteen 2010 toimin Citymarketeissa (kassana, myyjänä, kakkosena, pukeutumisen osastopäällikkönä ja tavaratalon vt. johtajana). Tämän jälkeen työskentelin hetken myymäläpäällikkönä lähi-/ ja luomuruokaan panostavassa elintarvikemyymälässä. Ennen Kempparia työskentelin ekolehti Huililla.

Sanat jolla kuvailisin itseäni? Sanotaan vaikka, että kirppishaukka, kaupunkilainen ja Tyynelän emäntä.

Asumme puolisoni kanssa kahta kotia. Meillä on kaupunkikodin lisäksi maalla pellonreunassa 90- vuotias hirsitalo Tyynelä. Siellä mulla on pihalla yrttipenkki, omenapuita ja marjapensaita. Molemmat kotimme on sisustettu pääasiassa kirppislöydöin. Aloitin kirpputoreilta ostamisen jo vuonna 1999 sisustaessani ensimmäistä omaa kotiani. Silloin ei ollut rahaa, kun kaikki meni vuokraan. Nyt teen sitä, koska löydän kirpputoreilta mielenkiintoisempia tavaroita. Lisää tästä löytyy mun omasta blogista Sateenkaaria ja serpentiiniä.

YHTEISTYÖT JA TUOTETESTIT / Laura Enkama                            Kuva: Dorit Salutski

laura@kemikaalicocktail.fi / Instagram: @vintagehomecrush


Toimittaja, freelancer HELENA MARTTILA


Zero waste elämä, perheteemat, kierrätys, ympäristökysymykset, koti, kodinhoito, pesuaineet, yhteiskunta

Helena Marttila Kemikaalicocktail bloggaaja vaikuttajamarkkinointi blogiyhteistyöt

Olen Helena Marttila, entinen shopaholisti, nykyinen zero waste -aktivisti ja Zero Waste Finland ry:n puheenjohtaja. Kemikaalicocktailiin kirjoitan juttuja kuluttamiseen, ruokaan ja ympäristöön liittyvistä aiheista.

Olen lapsesta asti potenut maailmantuskaa. Polkuni Kemikaalicocktailiin on kulkenut perinteisemmän maailmanparannuksen kautta: olen työskennellyt lastenkodissa, turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa, Rikosseuraamuslaitoksella ja julkisen puolen konsulttina sekä tehnyt katulapsi- ja HIV/aids -työtä Keniassa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja henkisesti virkamies. Lämpenen hitaasti uudelle teknologialle ja joskus koen, että olen syntynyt väärälle vuosisadalle. Hankin älypuhelimen vasta muutama vuosi sitten ja maksan ostokseni käteisellä. Kirjat ja elokuvat haen kirjastosta.

Tunnustan olevani ekopyhä, koska uskottelen pilleistä luopumalla pelastavani maailman samalla kun tiedän sen vaativan paljon enemmän. Ruokavalioltani olen vegepainotteinen ”klimataristi” ja yritän kerätä rohkeutta sian sydämen valmistamiseen. Kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa 100% ekoelämään on vielä matkaa, mutta elän ajatellen, että onnistumisen vastakohta ei ole epäonnistuminen vaan se, ettei edes yritä.

Mottoni on tulla siksi, joksi joogamattoni minua luulee ja kuvittelen olevani maailman coolein klimatar. Rentoudun parhaiten luonnossa ja välillä haaveilen omavaraisesta elämästä pienessä kalastajakylässä. Jos elämästäni olisi tehty laulu, se olisi Johanna Kurkelan Kotiin, joka päättyy sanoihin, ”on mulla sielu levoton ja seikkailijan pää, silti tänä aamuna laukku pakkaamatta jää”.

Helena Marttila / helena.marttila@zwf.fi / Instagram: @helena_marttila


Toimittaja, vaikuttaja, freelancer, juontaja, ohjaaja INA MIKKOLA


veganismi, kierrätys, muoti, design, kirpputorit, vintage, muoti, vegaanikosmetiikka, yhteiskunta, ilmiöt, kansalaisvaikuttaminen

Ina Mikkola vlog Kemikaalicocktail

Olen Ina Mikkola; toimittaja, juontaja, ohjaaja, dj — tai sitä, mitä ikinä elämä eteen tuokaan tai itse päätän alkaa tekemään.

Tekemistäni määrittelee vaikuttaminen, luovuus, tiedon jakaminen, sekä viihdyttäminen.

Olen ollut monta vuotta vegaani ja vaatekaappini koostuu 95% käytetyistä vaatteista.

Koska rakastan ruokaa ja vaatteita, minulle on myös tärkeää kuluttaa niitä kestävästi niin, että oman hedonismin rinnalla kulkee myös vastuu ympäristöä ja eläimiä kohtaan.

Rakastan matkustamista, koska haluan jatkuvasti kasvattaa ymmärrystäni maailmasta, jossa elän. Tärkein tavoitteeni elämässä on olla jatkuvasti parempi ihminen sekä itselle että muille.

Ina Mikkola / ina.mikkola@gmail.com / Instagram: @inamikkola


Toimittaja, meikkitaiteilija, maskeeraaja JANE ANGELIKA KOSKI


kosmetiikka, ihonhoito, hyvinvointi, kauneus

jane angelika koski jolie kemikaalicocktail meikkitaiteilijaOlen Jane Angelika Koski – ammattimeikkaaja, joka rakastaa koiria, second hand- löytöjä, mökkeilyä, puhdasta ruokaa ja iltapäivä-hepuleita. Olen opiskellut lukion jälkeen myös näyttelemistä. Vaikka minusta ei tullut näyttelijää, ymmärsin, että alalla työskentely kiinnostaa. Siitä lähti into opiskella meikkitaiteilijaksi.

Työssäni parasta on kohdata ihmisiä, luoda heille itsevarmuutta ja tsempata ennen tärkeää hetkeä. Oli kyseessä häät, tv-työ, näytteleminen tai muu, saatan olla viimeinen henkilö, joka vaikuttaa esiintyjän itsevarmuuteen ja yleiseen fiilikseen.

Muutama vuosi takaperin aloin pohtia, kuinka tehdä työstäni enemmän arvojeni mukaista. Työni puolesta eniten on huolettanut valtava kemikaalikuormitus. Olen käyttänyt itse jo monta vuotta pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja yritän minimoida kosmetiikan käyttöni ylipäänsä. En tarvitse montaa eri tuotetta tai tuoksua päivittäiseen käyttöön.

Meikkaajan työssäni pyrin käyttämään pelkästään luonnonkosmetiikan sarjoja. Synteettisen kosmetiikan vaihtaminen ekosertifioituun vaihtoehtoon on pieni asia, jolla on kuitenkin yksilön kannalta suuri merkitys. Täydellisyyteen ei tarvitse pyrkiä, vaan voi tehdä joka päivä hyviä valintoja elämän eri osa-alueilla.

Omat sivuni löydät täältä www.janeangelika.fi

Jane Angelika / jane.koski@hotmail.fi / Instagram: @makeup_koski


Toimittaja VILMA ALA-LAHTI


yhteiskunta, ilmastoteemat, ympäristö, opiskelija-arki

vilma ala-lahti kemikaalicocktail ilmastoveiviOlen Helsingin Kallion kuplaan sopeutunut Etelä-Pohjanmaan kasvatti ja oikeustieteen maisteriopiskelija Vilma Ala-Lahti. Jo pitkään olen tuntenut ilmastoahdistusta ja työskennellyt aktiivisesti Ilmastoveivi2019 –kampanjassa sisällöntuottajana. Toimin myös myös Ilmastoveivaajat ry:n puheenjohtajana.

Intohimonani on visualisoida kestävää yhteiskuntarakennetta ja tarkkailla yksilön valintojen heijastumista yhteiskuntarakenteisiin sekä rakenteellisten muutosten vaikutuksia yksilöihin. Tulevana juristina mielenkiintoni kohdistuu myös luonnonvarojen rajallisuutta, monimuotoisuutta ja ympäristöä kokonaisvaltaisesti kunnioittavan, eheän lainsäädännöllisen kehikon hahmottelemiseen. Ilmastoveivi2019 –kampanjan aikana pyrimme vaikuttamaan aktiviisesti Suomen agendaan käynnissä olevalla Euroopan unionin puheenjohtajuuskaudella. Vaadimme Suomea avaamaan keskustelun EU:n ilmastopoliittisten tavoitteiden päivittäimiseksi lokakuussa 2018 julkaistun IPCC -raportin linjaaman, kriittisen 1,5 lämpenemisasteen tielle.

Kemikaalicocktailiin tulen kirjoittamaan pääasiassa ilmastoaiheisia tekstejä. Uskon ihmiskunnan voivan elää tällä planeetalla harmoniassa luontoäidin kanssa, mikäli kollektiivinen tahtotila elinkykyisen planeetan säilyttämiseksi löytyy. Olenkin erittäin innoissani mahdollisuudesta työskennellä Kemikaalicocktail -tiimin kanssa ja jakaa tietoutta, jota tarvitsemme kyseisen tahtotilan löytämiseksi.

Vilma Ala-Lahti / tellervo.v.ala-lahti@helsinki.fi / @telllervo


Tekniikka, ylläpito ja tekniset ongelmat WEBAULA


webaula WordPress verkkosivut kotisivut tekniikka

Kemikaalicocktail-median teknisenä tukena toimii WebAula, joka on WordPress-tekniikan sekä kaiken verkossa tapahtuvan markkinoinnin asiantuntijayritys. He pitävät huolen siitä, että saitti pysyy pystyssä ja toimii niin kuin pitää! Tiimi vieläpä jakaa blogin arvomaailmankin, josta ei varsinaisesti ole haittaa yhteistyön kannalta! -> WebAula

Kemikaalicocktailin tekniikkaan liittyvät ongelmat ja tiedustelut      tekniikka@kemikaalicocktail.fi


Postiosoite


Kemikaalicocktail-media 

Fleminginkatu 2

00530 Helsinki

(Huom! Lähetykset vastaanotetaan ovelle-paketteina eli perille tuotuina.)