Info
x

Tämä blogi on yhteistyössä Imagen ja Suomen Blogimedian kanssa

Image › A-lehdet mediamyynti › Suomen Blogimedia ›

Kun kypsästä tuli raakaa

Raaka on uusi musta. Raakaruoka on muuttanut paitsi käsityksemme siitä, mikä on kakku tai leivos, muuttanut koko sanan raaka merkityksen — kääntänyt sen päälaelleen. Se mikä oli ennen kypsää syötäväksi onkin nyt myös raakaa. Häh?

kc-launch2Kesäkuisen julkkaritilaisuuden herkut olivat melkein kaikki raakaruokaa (juuressipsit poislukien)

Aikaisemmin raakana pidettiin luonnon antimia, jotka eivät olleet vielä syöntikypsiä. Niitä ei voinut tai kannattanut suuhunsa laittaa, harva varmaan halusikaan, syödä nyt vaikkapa raakoja marjoja. Aikaisemmin raakaa oli myös lähinnä ruoka, jota ei vielä oltu ehditty kuumentaa valmiiksi. Raaka oli negatiivista, raa´an ideana oli muuttua kypsäksi, eli positiiviseksi. Raaka negatiivinen, kypsä positiivinen.

Nykyään raaka on terminä kuitenkin hyinkin positiivinen ja ruokatrendeistä kuumimpia. Raaka tarkoittaakin yhtäkkiä syöntivalmista, hämmentävää kyllä.

kc-pinaattismoothie1

Vihersmoothie — raakalempparini

Syön paljon kypsentämätöntä ruokaa: salaatteja, smoothieita, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä jne. Ne ovat ravinteikasta ruokaa, jota ei tarvitse kuumentaa ennen nauttimista. Raakaruoka vuonna 2014 tarkoittaa samaa kuin elävä ravinto ennen vanhaan; ruoka-aineita, joita ei ole kuumennettu yli 46 asteen. Mielestäni elävä ravinto on terminä paljon nykyistä parempi. Se kertoo siitä mistä todella on kyse: ruoka on täynnä hyvää tekeviä vitamiineja ja ravintoaineita, se on elävää, ei kuolleeksi prosessoitua.

Raakaruoka tarkoittaa nykyään toki yksittäisiä raaka-aineita sellaisenaan, mutta etenkin tuotteita, joiden voisi kuvitella olevan prosessoituja: erilaiset raakakakut, -piirakat, -pastat, -kräkkerit ja -patukat kilpailevat suoraan teollisten vastineidensa kanssa. Tavallisen vehnä-maito-sokeri -kakkupalan voi korvata raakakakulla, joka voittaa tavanomaisen terveellisyydessä 100-0, muttei häviä maussa ollenkaan. Suklaapatukan voi korvata raakasuklaapatukalla, sipsit lehtikaalisipseillä, voileivät siemenkräkkerillä, konvehdit raakasuklaa-taatelipalloilla ja löytyypä raakamaailmasta vastine pastallekin. Monille tavanomaisille ruoka-aineille, välipaloille ja herkuille on olemassa raakavastine.

Raakailmiöstä kiittävät paitsi terveysintoilijat, myös allergikot: en esimerkiksi itse voi käyttää lehmän maitoa ja vehnää, valkoista sokeriakin välttelen. Niinpä en ole voinut koskea esimerkiksi kakkuihin vuosikausiin ilman, että herkkuhetkeä seuraa vatsanpuruja, jotka saattavat kestää jopa päiväkausia. Minulle raakakakut tuntuvat suorastaan taivaan lahjalta!

kc-mansikkakakku

Islan 4-vuotisjuhlien raakakakku á la Maria Lönnqvist

Sillä eihän toki ole niin, että saadakseen kokea makean, täyteläisen, tyydyttävän ja ihanan herkkuhetken on turvauduttava valkoiseen sokeriin ja vehnään. Siihen meidät vaan on opetettu. Pirun elintarviketeollisuus! Kookosta, taatelia, manteleita, hunajaa, mulpereita, raakakaakaota… Etenkin lapsille kannattaa tarjoilla raakaherkkuja, sillä heidät voidaan vielä “pelastaa” siltä vehnän ja sokerin ylivallalta, johon me aikuiset olemme totutetut.

Viikonlopun I love me -messuillakin raakatrendi oli yksi näkyvimmistä, eikä esimerkiksi raakasuklaata päässyt pakoon millään (ei sikäli että olisin halunnutkaan). Raakasuklaata oli paitsi kakuissa, smoothieissa ja konvehdeissa, myös kosmetiikkapuolella — kauneusraakasuklaan muodossa. Pakurikääpääkin tuntui olevan kaikkialla, myös kosmetiikkapuolella. (Bloggaan lisää aiheesta myöhemmin).

***

Vaikka messuilla olikin paljon tuttuja tuotteita, joitakin uusia herkkuja bongasin — raakoja ja ihan vaan muuten terveellisiä ja herkullisia.

Söin messuilla ensinnäkin niin hullun hyviä raakakkuja, että eräänkin jälkeen meinasin pökrätä. Onneksi Foodinin Lasse lupasi laittaa minulle kyseisen kakkupalan reseptin, niin voin kokeilla valmistaa sitä kotonakin. Lupaan jakaa sen täällä! Sain myös luentokumppaniltani Maria Lönnqvistiltä uunituoreen opuksensa Raakaleipurin parhaat kakut, joten ihan leipomiseksihan tämä tulee menemään.

Maistelin monella ständillä raakasuklaata ja yksi parhaista oli viime viikolla lyhyesti mainitsemani Puhdistamokc-raaka.appelsiinisuklaan appelsiiniraakasuklaa. Miten se voi olla niin herkullista? Arvatkaa vaan olinko heti kärppänä hamstraamassa messutrjousta, kun sai viisi patukkaa kympillä! Hamsteri osti tietenkin 10 patukkaa. Olisi pitänyt ostaa 20.

Myös CocoVin Supersnack-patukkasarjan uudet maut tarttuivat mukaani, sillä olen tykännyt sarjan edellisistä tuotteista kovasti. Just sopivia makupaloja vaikka teen kanssa nautittavaksi, kun haluaa jotakin herkullista. Patukat ovat gluteenittomia, laktoosittomia, sokerittomia ja lisäaineettomia.

kc-cocovi.supersnack

Ostin kaikkia neljää uutuusmakua (lemon-spirulina, karpalo, mulperi ja mansikka) ja mansikkaa lukuunottamatta ostaisin jokaista vastakin. Mulperi on ihanan toffeinen ja uppoaa skideihin karkin korvikkeena aika varmasti, lemon-spirulina on jotenkin todella koukuttava, karpalo on makean marjaista ja mansikka, no se on oikeastaan tylsin, mutta toki ihan ok sekin.

Näköjään patukat eivät vielä löydy CocoVin nettikaupasta, mutta eiköhän ne pian sinne saada. Nyt tuli oikosulku, että ovatko nämä raakaruokaa, koska olen luullut että ovat, mutta sellaisesta ei kyllä ole pakkauksessa mainintaa… No oli miten oli, ihania ja teveellisiä makupaloja silti.

kc-hurraw.messutHurraw valmistaa raakahuulirasvaa

Raakailmiö näkyi yllättävää kyllä myös messujen kosmetiikkapuolella. Suomeen vastikään myyntiin saatu Hurraw-merkkinen huulirasvabrändi mainostaa olevansa raakatuote, eli ei kuumennettu yli sen 40—46 asteen. Täytyy myöntää, etten ole koskaan tullut ajatelleeksi kosmetiikan kohdalla tätä raakailmiötä, yllättävää kyllä. En osaa sanoa, kuinka paljon asialla on kosmetiikassa merkitystä, mutta maalaisjärjellä ajateltuna kyseessä on ihan relevantti juttu myös ihonhoidollisesti, koska toki kuumentaminen tuhoaa luonnonkosmetiikan raaka-aineiden tehoaineita. (Tästä kosmetiikan raakailmiöstä pitää blogata vielä erikseen.)

kc-hurrawHurraw-voiteet ovat paitsi “raw”, myös vegaanisia ja luomulaatuisia ja makuja on valittavana kymmeniä. Sain valita viisi ja vaikeaa teki. Yllättävän ihania vaihtoehtoja oli monia. Nämä voiteet ovat Yhdysvalloissa valtava hitti, enkä ihmettele: vegaaninen ja raaka luomukosmetiikka, joka ei ole kallista, jossa on valinnanvaraa ja tuote sopii periaatteessa kaikille. Ihan hitti, kun vielä on osattu panostaa visuaalisuuteen. Tuotteet tulevat myyntiin varsinaisesti marraskuussa, mutta ne ovat jo myynnissä Pretty.fi:n sivuilla. Oma suosikkini, kevyesti punaava,  kirsikan makuinen Black Cherry* sekä mausteinen Chai Spice* löytyvät sieltä myös, kustantavat 4,90 euroa, eli ihan normaalin huulivoiteen verran. Tässä tuotteessa ei luomuus ja luonnonmukaisuus näköjään maksa ylimääräistä.

Raakaleipuri_WEB-200x263Lupasin eilen illalla tälle päivälle kirja-arvontaa. Maria nimittäin lahjoitti blogissa arvottavaksi mainitun kirjansa Raakaleipurin parhaat kakut, joka sisältää lukemattomia ihania raakakakkureseptejä. Kirjassa myös kerrotaan raakakakkujen olennaisista raaka-aineista.

Kirja-arvontaan voi osallistua sunnuntaihin saakka kertomalla kommenttiosiossa, mikä on oma raakaherkkusi. Millä raakaruoalla siis herkuttelet, kun haluat jotain ihan sairaan hyvää? Kommentoijien kesken arvon ensi sunnuntaina 26.10. kirjan, joka tulee tekemään saajansa todennäköisesti hyvin onnelliseksi — kunhan omistat tehokkaan blenderin. Tämän kirjan reseptien toteuttamiseksi tarvitset nimittäin sellaisen.

Psst… Jos raakaruoka on itsellesi uusi juttu, lue Uuden Mustan puolelta Hertan juttu Raakaruokaa aloittelijalle (vuodelta 2011).

*Affiliate-linkki Pretty.fi -nettikauppaan


Näin nappaat messuilijan

Aina on helppo neuvoa muita ja päteä jälkikäteen, miten asiat olisi pitänyt tehdä paremmin. Siksi besserwisseröin nyt oikein kunnolla, minä kun siis olen messuguru, kaksien messujen emännöintikokemuksella.

Suomalaiset mitä ilmeisimmin rakastavat messuja ja täytyy myöntää, että silloin kun messujen sisältö kiinnostaa itseä, niin mikäs siinä. I love me -messujen luonnonkosmetiikka- ja ruokapuoli olivat minusta superkiinnostavia läpikahlattavia ja etenkin eilen sadepäivänä suuntasin askeleeni mieluusti sisätiloihin.

kc-noora.messutHymy auttaa aina — vaikket tietäisi alkuunkaan, mitä olet myymässä.

Valitettavan usein messuilla näkee nuukahtaneita ständejä, joiden äärellä ei ole ketään.  Tiedän, että ko messuilla mukana oleminen ei ole yrityksille halpaa ja siksi ihmettelenkin niitä firmoja, jotka kyllä maksavat itsensä sisään, mutteivät panosta esillepanoon. Osallistumisraha menee hukkaan, jos messupreesens on 20 vuoden takaa tai jos estetiikka vaan muuten ei kiinnosta. Saat myydä aika hiton kovaa tuotetta, jos luulet, että pelkkä tuote myy itsensä.

Tämä on siis minun, messuista kaiken tietävän gurun ensimmäinen ohje: 1) jos osallistut messuille, osallistu kunnolla. Ei sen ständin tarvitse olla iso, pienikin voi olla kiinnostava. Kunhan se on muuta kuin valkoiset seinät ja ankea juliste (jossa ehkä hyvällä tuurilla on kirjoitusvirheitä).

Ja toisaalta taas: se juliste voi olla “ankea”, jos se on hauska. 2) Huumori toimii usein. Tähän tapaan:

kc-messujulisteKai ny reikä kiinnostaa aina!

Tietenkin pysähdyin lukemaan, veikkaan että aika moni muukin.

Messugurun vinkki numero kolme on omistautuminen. 3) Älä pelkästään pönötä pöytäsi ääressä vaan ole aktiivinen, innostunut ja puhuttele ohikulkijoita, mutta älä sorru helppoheikkiyteen. Sellaiset ainakin itse kierrän kaukaa. Myös maistiaiset toimivat erinomaisesti: jokainen ständi, jolla viikonloppuna tarjottiin suklaata tai muita herkkuja, oli porukkaa. 4) Saat maistiaisilla jengin helposti lähemmäs ja samalla voit alkaa jutella, ilman, että tarvitsee huudella perään. Herkkuja kannattaa olla aina — ja 5) testereitä.

Kuvan Hurraw-raakahuulirasvat keräsivät porukkaa kuin kärpästeippi kärpäsiä: jengi liimautui ständiin, jolla sai testailla kymmeniä eri luomuhuulirasvoja. Testaamisen myötä todennäköisesti aika moni innostui ostamaankin, näissä ei ollut tosin paha hintakaan. Satojen eurojen investointeja funtsitaan paljon kauemmin ja tarkemmin kuin muutaman euron huulirasvan ostamista, sikäli 6) messut suosivat huokeahkojen tuotteiden myyjiä. Jos myymäsi tuote on kallis, mieti, miten saat myytyä sen halvalla, esim. osamaksulla jne.

kc-hurraw.messutOnko tää purkkaa? Jotain karkkia ehkä? Eiku huulirasvaa! Ihkuu! Ja viel luomuu!

Hurraw-ständi keräsi porukkaa monesta syystä: värikkäitä tuotteita, 7) tuotteissa kiva ja moderni design, huokea hinta, testereitä kaikista mauista, innostunut henkilökunta jne. Eikä se ständi oikeastaan ollut kovin kummoinen, jos nyt kuvaa katselee. 8) Tärkeää on, että myyjä on läsnä ja osaa kertoa mitä myy ja miksi. Sillä pääsee pitkälle. Ei myöskään kannata vuodattaa koko elämäntarinaansa ja puhua aiheen vierestä. Porukka häippäsee nopeasti tai teeskentelee kuuntelevansa ja häippäsee heti, kun vedät henkeä. 9) Kannattaa keskittyä siihen, mitä asiakas kysyy. Liian monen ständin kohdalla ladeltiin ulkoa opeteltua litaniaa, joka lähinnä haukotutti minua. Eikä kysymyksiini osattu vastata! Tuotteen infot kannattaa todellakin opetella ulkoa, ettei vaikuta myyjänä ihan amatööriltä.

Nämä tyypit eivät haukotuttaneet ja he osasivat asiansa. :)

kc-marielasarkima

Kuva: Mariela Sarkiman Instagram-tili

Jos messujengi on tällaista kuten kuvassa ja koko ständin look on tähän tapaan loppuun saakka hiottu, ei tarvitse ihmetellä, jos naapuriständeille ei eksy kukaan. Näyttävä ja innostunut meininki imee ihmiset mukaansa ja hiljaiset hippiäiset voivat mutista itsekseen vieressä. Mutta ei se ole se koko! Olennaista on saada porukka pörräämään omalle kohdalleen, sillä 11) mikään ei vedä ihmisiä puoleensa kuin toiset ihmiset. Jos jengi pörrää kohdallasi, tulee uusia koko ajan lisää. Ole siis kiinnostava.

12) On tietenkin kannattavaa, että myy jotakin älyllistä tuotetta. Tätä tosin on pitänyt funtsia jo ennen messuja, joten jos olet inessä paskan tuotteen kanssa, on aika vähän tehtävää.

13) Mainio keino saada asialleen näkyvyyttä on luoda ständi, jonka äärellä kaikki haluavat ottaa kuvan.

kc-messut.voice

kc-ioveme.insta

Kuvat:  instagram.com/evamanumusic ja Instagramissa tägättyjä kuvia hashtagilla #iloveme2014

Voicen ständin edessä otettuja fotoja on Insta pullollaan, ehkä heillä oli jokin skaba aiheeseen liittyen? Tämän idean voi helposti kopioida: lanseeraa messuilla kilpailu, johon osallistutaan jakamalla kuva tuotteestasi sosiaalisessa mediassa. Helppoa ja tehokasta.

14) Hanki korttimaksupääte. Kaikilla ei kuitenkaan ole käteistä ja sen hakemaan lähteminen messuilla on ärsyttävää. Todennäköisesti menetät asiakkaasi messuvilinään.

Messuguru kiittää ja kuittaa. Asiaa messuilla bongatuista hyvistä tuotteista pian!

Psst…. Kiitos kaikille, jotka tulitte Maria Lönnqvistin ja allekirjoittaneen luennolle. 130 tyyppiä — huikeaa! Tuli hyvä mieli. :)


Maailman ekologisimmat farkut?

Muistatteko sen yhden postauksen vuodelta 2009, sen joka tehtiin punavuorelaisbunkkerissa? Coston tyypit ovat päässeet maan alta kirkkaaseen päivänvaloon ja tulevaisuus se vasta kirkkaalta näyttää, suorastaan loistavalta. Menossa on kenties maailmanvalloitus.

k_costobunkkeri

Coston bunkkeri vuonna 2009

Maailmaa ei tosin valloita varsinaisesti Costo, vaan Coston tyypit, Anders, Hannes & Co.  Pure Waste -nimisellä yrityksellään (lue edellisen linkin takaa postauksesta enemmän). Vaateteollisuuden jätemateriaaleista uutta farkkua valmistavalla Pure Wastella menee nyt lujaa: firma palkittiin tänä vuonna Vuoden muotitekona ja vastikään ELLE Style Awardseissa Vuoden Ekologisena Muotitekona. Sitä se todellakin on, palkinto ei olisi voinut mennä oikeampaan osoitteeseen!

esa_pure_wasteSyystä iloiset ELLE-voittajat

Kuva: elle.fi

Nerokasta on se, että kotimainen vaatemerkki Nurmi — niinikään tänä vuonna palkittu — on alkanut valmistaa farkkuja Pure Waste -materiaalista! Kyseessä saattaa hyvinkin todennäköisesti olla maailman ekologisimmat farkut.

07ea527a-4f39-40b0-b563-a09ea05ff065

Nurmen RE-JEANS -farkkujen materiaalina on 100% kierrätyspuuvilla, jonka raaka-aine on täysin farkkujen leikkuujätettä. Tämä innovatiivinen materiaali on tiettävästi ensimmäinen denim, joka on tehty 100%:sti kierrätysmateriaalista.

Leikkuujäte leikataan ensin pieneksi, sen jälkeen karstataan vanumaiseksi materiaaliksi.Tämävanukehrätään langaksi ja kudotaan jälleen kankaaksi kiinalaisessa tehtaassa, joka on erikoistunut kierrätysmateriaalien valmistukseen. Vaikka raaka-aine on kierrätettyä, on tästä materiaalista pystytty kehittämään erittäin laadukas ja kestävä.

Materiaalin on kehitellyt helsinkiläinen Pure Waste Textiles, joka palkittiin juuri sekä Finatexin toimesta Vuoden suomalaisena muotitekona sekä Elle Style Awards -gaalan Ekologisena muotitekona.

– Lähde: Nurmen pressitiedote

RE-JEANSit valmistetaan Keiteleellä, eikä materiaalia tarvitse värjätä uudelleen. Jopa tavanomaisesti nahkainen farkkumerkki on kierrätettyä sisäkumia, farkut ovat näinollen paitsi ekologiset, myös vegaaniset.

RE-JEANS- farkut lanseerataan tänään alkavilla Luonnollisesti- messuilla, osastolla 7 c 49. Meikä aikoo ainakin mennä hiplailemaan ja testaamaan (jos farkut ovat jo myynnissä).

Onnea Nurmi ja onnea Pure Waste, Suomen uusi Nokia! :)


Rakasta itseäsi viikonloppuna

Mikäli olet kiinnostunut luomuruoasta, luonnonkosmetiikasta, superfoodeista, teveystrendeistä jne. on tulevana viikonloppuna luvassa vuoden messutapahtuma. Messukeskuksessa järjestetään kiinnostavat (mutta älytöntä nimeä kantavat) I love me -messut, jotka pitävät sisällään Kauneus-, Muoti-, Terveys-, Luonnollisesti ja Koru&Kello -tapahtumat. Viimeistä lukuunottamatta kahlaan läpi kaikki, tosin Muotimessut ovat yleensä suhteellisen ankeat — tai siis minua kiinnostavaa sisältöä on niillä älyttömän vähän… Saa nähdä miten on tänä vuonna.

ILoveMe14_etusivu_fin_uusi

Kauneusmessut ovat itselleni ammatillisesti vuoden kohokohtia, kun parissa päivässä ehtii tavata monia maahantuojia ja tutustua uusiin luonnonkosmetiikkatrendeihin ja -tuotteisiin. Täytyy tosin myöntää, että aina luonnonkosmetiikan osuus Kauneusmessuilla ei ole kovin kummoinen, mutta parannusta muutaman vuoden takaiseen on tapahtunut selvästi. Onneksi.

kc-messuillaViime vuonna muina messumuijina

Kuva: Dorit Salutskij

Viime vuonna häärin Pihlajavoidejulkkareiden vuoksi lähinnä Mádaran ständillä, tänä vuonna en onneksi ole töissä luentoani lukuunottamatta (lisää edempänä tekstissä).

Luonnollisesti-messujen näytteilleasettajia kun selaa, hymyilyttää vaan: niin paljon mahtavia yrityksiä! Oman ammattiin ajautumisensa tajuaa viimeistään silloin, kun pitkälti yli puolet kaikista näytteilleasettajista on tuttuja tahoja. Kuuden vuoden aikana on tullut blogin myötä tutustuttua ihmisiin, brändeihin ja tuotteisiin urakalla. Huippua tavata taas kaikkia! Tämä minun työni kun on aika yksinäistä puurtamista.

Messuilla on myös monia kiinnostavia luentoja. Listasin alle ne, mitkä kiinnostavat itseäni henkilökohtaisesti, koko messuohjelman löydät messulehdestä. Huomaa, että osa luennoista on useana päivänä, listasin ne nyt jokaiselle päivälle, jona ko luento järjestetään.

PERJANTAINA

12.00 Homeopatia, nykyajan lääketiede / Seminaaritila 103

13.30 Herkuttelijan vaihtoehdot sokerille ja gluteenille / Virpi Mikkonen / Voi Hyvin -lava, halli 7

14.00 Kosmetiikan turvallisuus, mitä se tarkoittaa? / Eeva-Mari Karine, Teknokemian yhdistys ry. / Terveys & Kauneus -luentosali, halli 6

15.00 Paneelikeskustelu: Miten uusi kosmetiikkalainsäädäntö vaikuttaa asiakkaan ja ekokampaajan arkipäivään / Voi Hyvin -lava, halli 7

16.00 Luonnonkosmetiikka, sen raaka-aineet ja kosmetiikan vaikutukset luontoon ja ympäristöön / Ann-Mari Patshijew, Pro Luonnonkosmetiikka ry:n pj / Voi Hyvin -lava, halli 7

LAUANTAINA

13.30 Herkuttelijan vaihtoehdot sokerille ja gluteenille / Virpi Mikkonen / Voi Hyvin -lava, halli 7

14.00 Ekologista luksusta /Haastattelussa Marita Huurinainen / I love me -lounge

15.00 Ihon sisäinen ja ulkoinen hoito — boostaa ihosi uuteen hehkuun luonnon arvokkailla tehoaineilla / Noora Shingler ja Maria Lönnqvist / Seminaaritila 103

16.00 Millä tavalla ekokampaaja eroaa tavallisesta kampaajasta / Voi Hyvin -lava, halli 7

17.00 Lääkinnälliset sienet kokonaisvaltaisen terveyden edistäjinä / Lari Laurikkala, Four Sigma Foods / oi Hyvin -lava, halli 7

SUNNUNTAINA:

13.00 Trashionistan ekologinen ja eettinen tyyli / Haastattelussa Outi Pyy / I love me -lounge

13.30 Herkuttelijan vaihtoehdot sokerille ja gluteenille / Virpi Mikkonen / Voi Hyvin -lava, halli 7

14.30 Millä tavalla ekokampaaja eroaa tavallisesta kampaajasta / Voi Hyvin -lava, halli 7

15.00 Luonnonkosmetiikka, sen raaka-aineet ja kosmetiikan vaikutukset luontoon ja ympäristöön / Ann-Mari Patshijew, Pro Luonnonkosmetiikka ry:n pj / Voi Hyvin -lava, halli 7

Raakaleipuri_WEB-200x263Kuten listauksesta ehkä bongasit, luennoimme yhdessä raakakakkuleipuri Maria Lönnqvistin kanssa lauantaina kauneuden ulkoisesta ja sisäisestä hoidosta. Minä puhun kosmetiikasta ja Maria siitä, miten voit syömällä, fiksuilla raaka-ainevalinnoilla saada ihosi hehkumaan.

Luennollamme on tarjolla Marian raakakakkuja ja arvomme luennolle osallistujien kesken lisäksi 2 kpl molempien kirjoja (Marjoja ja maskaraa sekä Raakaleipurin parhaat kakut) + Pihlaja-vartalovoit, kandee tulla mestoille! Mikäli mielit mukaan luennollemme, klikkaa varmuudeksi itsesi mukaan luennon FB-ryhmään. Näin varmistat paikkasi.

Pihlaja-vartalovoita ja Marian kirja on tulossa arvontaan piakkoin bloginkin puolella, vähän panttailen vielä… :)

Ehkä nähdään messuilla?

 


RMS:llä on mainio ekoripsari

Luonnonkosmetiikassa aurinkorasva ja ripsiväri ovat monille ne hankalimmat tapaukset. Ekoaurinkovoiteiden käyttäjän erottaa rannalla valkoisen hohtavana kalma-Kallena ja ekoripsarit, no niitä nyt ei erota ripsistä juurikaan.

Löysin itse keväällä vihdoinkin toimivan ekoaurinkorasvasarjan, joka ei jätä ihoa valkoiseksi niin kuin melkein kaikki verrokkinsa. Toinen kosmetiikkahaaste on siis selätetty, mutta ripsivärin kohdalla etsintä on yhä käynnissä.

Olen testaillut viimeisten vuosien aikana useita luonnonkosmetiikkaripsivärejä ja vaikka jotkut ovat olleet ihan ok, niin yksikään ei ole jäänyt vakkarikäyttöön.  Vaaleaverikölle suomalaiselle uskon ekoripsareista löytyvän jo monia hyviä vaihtoehtoja, mutta kun omaa tummat piirteet luonnostaan niin tuntuu, että suurin osa ekologisista ripsiväreistä on yhtä tyhjän kanssa.

Olen viimeisen parin kuukauden aikana testannut kahta luonnonkosmetiikan uutuusripsaria. Ensimmäinen on Laveran Butterfly Effect ja toinen vastikään Suomeen rantautunut RMS-sarjan Defining Mascara. Molemmilla luvataan ripsiin volyymia.

kc-ripsivarit

Sain kesällä testiin Laveran uuttuuden, joka muistuttaa ulkoisesti ihan tavanomaisia ripsareita. Minusta se on hyvä, sillä samoja kuluttajiahan ekokosmetiikkakin nykyään kalastelee kuin tavanomainen kempparimainonta. Tuote näyttää uskottavalta ja kivalta.

Ripsissä ei kuitenkaan näy juurikaan eroa siihen, että mulla ei olisi ripsiväriä ollenkaan.

kc-lavera1Lavera Butterfly Effect vs ripset luonnontilassa

Vasemman silmän ripsissä on Laveran Butterfly Effect, oikealla ripsissä ei ole ripsiväriä ensinkään. Ero on miusta aika pieni, mutta kyllä ripsarilla toki saa “tehokkaamman” katseen. Ihan hyvä arkilook.

Kun laitoin vertailun vuoksi oikean silmän ripsiin omaa vakkariripsiväriäni, huomaa eron selkeämmin:

kc-lavera2Lavera Butterfly Effect vs tavanomainen MaxFactor-ripsiväri

Alakuvan oikean silmän ripsissä ripsari, joka antaa selvää eroa ekoversioon. Mutta kuten todettua, vaaleaveriköllä Butterfly Effect saattaa olla oikein toimiva, muistaakseni Eeva oli testaillut kesän pressissä ja tykännyt ko tuotteesta.

Omaan käyttööni Laveran uutuus ei jäänyt, harmillista kyllä.

Toinen testituote on monien kosmetiikkaintoilijoiden iloksi vastikään Suomen markkinoille rantautunut RMS-sarjan Defining Mascara. Sen hylsy on erikoinen (oikealla):
kc-ripsari.hylsyt

Hylsy on ensinäkemältä suora tikku, mutta lähempi käyttö opetti, että siinä kyllä on pienet “hampaat” ja väri levittyy yllättävän hyvin. Olin kieltämättä yllättynyt ripsivärin tehosta, vaikkei se ihan oman perusripsarini tehoihin ylläkään. Alla havainnekuva RMS:stä ripsissä: kc-rmsYllättävän hyvä!

Olen pahoillani kuvien laadusta, nykyään kun ei ole aikaa kuvata… Mutta tästä saanee selvää sen verran, että RMS näkyy ripsissä selvästi Laveraa tehokkaammin. Tuote antaa sekä volyymia että pituutta ripsiini, vaikka ne ovatkin tummat ja erottuvat luonnostaan.

Oman kokemukseni perusteella, RMS:n Defining Mascara on markkinoiden ekoripsariparhaimmistoa, itse todennäköisesti ostaisin tämän, jos joku pitäisi valita.

RMS:n tuotteita saa Suomessa toistaiseksi Liinun´n -hoitolasta, jolla onneksi on toimiva nettikauppa. Huomaa, että RMS:llä on kaksi eri ripsiväriä ja tämä minun testaamani on nimenomaan Defining Mascara. Toisesta, Volumizing Mascarasta en omaa käyttökokemusta, mutta kuulemma juuri tämä Defining on kahdesta se, jolla saa enemmän tehoja ja tummuutta lookkiin.


Copyright 2011 Kemikaalicocktail · Lataa RSS