Suomen Blogimedia

Mainosyhteistyö

Raakakakkua lapselle(kin)

80-luvulla otsikon klangi olisi ollut vähän eri kuin 2010-luvulla. “Raaka kakku” ei kuulosta lähtökohtaisesti herkulta ehkä monen korvaan vielä tänäkään päivänä, vaikka Helsingin raakakakkukahvilat ovatkin kovaa huutoa tietyissä piireissä. Haluaisin karsia elitismin ja hienostelun tästä ja rohkaista jokaista vanhempaa testaamaan ja opettamaan lapsillekin uusia makuja.

Kesäkuussa juhlittiin syntymäpäiviä. Aurinko ja lämpö saapuivat ilahduttamaan skidin 4-vuotispäivää juuri parahiksi ja saimme nauttia juhlasta ulkosalla. (Jos vielä muistatte, lähes koko kesäkuu kun oli kylmä ja sateinen.)

kc-synttarit3

kc-mansikkakakku

kc-synttarit1

Kun on kyse lastenjuhlista, vedetään menu usein — ainakin oman kokemukseni mukaan — läpi samalla kaavalla: täyttäriä, jäätelöä, karkkia, Carneval-keksejä (miksi aina niitä?!), tiivistemehua ja teeman mukaiset kertakäyttöastiat. En nyt koita syyllistää vanhempia, jotka niin tekevät, tämä on ihan vaan huomio. Islakin poistui kaupasta tippa linssissä, kun suostuin ostamaan vain prinsessaservietit, enkä myös lautasia samaan sarjaan. Mutta miksi ostaisin kertakäyttölautasia juhliin, jossa on 20 vierasta? Taloudessa on tiskikonekin.

Olipa kyse sitten lasten tai aikuisten juhlasta, haluan, että kattaus on kaunis ja juhlavakin, enkä halua tinkiä ruoan laadusta tai mausta. En hitsi vie osta niitä Carneval-kekesejä! Tai Mehukattia. Ostin synttärijuhlien “karkit” Punnitse & Säästästä; suklaakuorrutteisia lakuja ja manteleita, sekä hunajapaahdettuja cashew-pähkinöitä. Lisäksi tilasin kolme kakkua raakakakkukahvila Hymystä. Ostin varuiksi paketin suklaa- ja kaurakeksejäkin. Ja toki pöydässä oli porkkanatikkuja, karjalanpiirakoita, mansikoita, herneitä jne.

kc-synttarit2

Suklaakakun päälle ostin pari irtokarkkia herättämään skidien kiinnostuksen. On varmaan lapsen tottumuksista kiinni, uppoavatko raakakakut vai eivät, mutta Islalle ovat maistuneet ihan hyvin, etenkin suklaiset. Suurin osa vieraina olleista lapsista sertifioi, kun kyljessä oli vähän vaniljajäätelöä ja tuoreita mansikoita. Parasta on se, että jos raakakakkua jää yli, voi sen pakastaa ja ottaa esiin, vaikka palasen kerrallaan, sitten kun on tarvis.

En tiedä ajatteleeko moni niin, että raakakakut ovat vain aikuisten juttu, mutta oma kokemukseni on, että lapset syövät kyllä, jos maku vaan on oikeasti hyvä ja rakenne ja ulkonäkö kakkumainen. Kakussa pitää olla makeutta, jotta nelivuotias diggaa, mutta ei se minityyppi tiedä, onko se 61500_Glass_vanilj_500ml_box_SE_NO_DK_FI_1200px-1100x786raakakkua vai Prisman valmistorttu. Ravintoaineissa kuitnekin on huima ero. Ei sikäli: ei kaiken tarvitse aina olla terveellistä, todellakaan. Jos oma lapseni vetää synttäreillä valmiskakkua, irtokarkkeja ja limsaa kerran vuodessa, niin ei maailma siihen kaadu, mutta minusta on aika hienoa, että hän tykkää sellaisesta, mistä minäkin.

Haluan välttää kaikkea jeesustelua liittyen lasten juhlaruokailuun, koska juhlat ovat poikkeustilanteita ja paljon isompi merkitys on sillä, mitä lapsi syö arjessa, kuin satunnaisilla synttäreillä, mutta halusin tuoda ilmi sen, että lastenkin synttärit voi fiksata vähän terveellisemmin, jos hotsittaa.

Jäätelöstä mainittakoon, että Oatlyn kaurajäde on ihanaa, jos joku muukin välttelee lehmänmaitojätskiä. Kuvan pönikkä, tuoreita mansikoita ja vaikka mainitsemiani, hunajapaahdettuja cashewpähkinöitä, toimii.


Ihan kiva

Oletko viimeiset neljä viikkoa pakannut kotiasi laatikoihin ja sen jälkeen purkanut 75 muuttolaatikkoa ja ison läjän nyssäköitä uuteen lokaatioon? Oletko siirtänyt perheesi elämän uuteen paikkaan ja säätänyt ihan hemmetisti? Oletko tehnyt kaiken aika viimeisilläsi raskaana vieläpä? Ja oletko juuri saanut kaiken kohdilleen, kauhealla sykkeellä ja kiireellä, kun laskettu aika on kolmen viikon päästä? Ja oletko kotiutunut uuteen asuntoosi superhyvin, niin kuin koko muukin perhe? Oletteko ehkä kaikki fiilistelleet sitä, kuinka ihana uusi kotiympäristö on, kuinka huiput naapurit ja kuinka kiva olla juuri täällä, juuri nyt?

Ja oletko sen jälkeen saanut tietää, että uuden kotisi kylppäri on — ilmeisesti jo pidemmän aikaa — aiheuttanut vesivahingon alakerran asuntoon? Jonka vuoksi edessä on n. kolmen kuukauden evakko johonkin. Jos olet, osaan samaistua.

Voin sanoa, että ei tässä ainakaan tule laakereilla levättyä.

Perkele.

kc-bioroskis

Mitä voin tehdä? Keskittyä syömään vesimelonia, herneitä ja mansikoita, viettää aurinkopäiviä ystävien kanssa ja toivoa, ettei vauva synny vielä. Että se odottaisi vielä hetken, kunnes meillä on jokin väliaikainen asunto, johon mennä laitokselta.

Optimismi maailman perii ja minähän olen erittäin optimistinen ihminen, mutta jossain kohtaa tulee raja vastaan itse kullakin. Ehkä siinä kohtaa, kun menee lapsivedet. Sitä odotellessa.


Sunnuntaibrunssilla Liuskasaaressa

Vietän olosuhteiden pakosta ensimmäistä kertaa koko kesäni kaupungissa. Yllättävää kyllä, Turun saaristoon tottunut lomalainen ei ole ahdistunut, sillä kyllä Helsingissäkin saaristolaistunnelmaa on, vaikkei edes hankkiutuisi kovin kauas mantereesta.

Sain kutsun tutustua Liuskasaaren HSS Boathousen Lazy Sunday -brunssiin ja samalla muistin, kuinka superlähellä saaristolaisfiilis onkaan: kolmen minuutin päässä Kaivopuiston rannasta.

Olen aivan onnenni kukkuloilla tästä Kallioon muuttamisestamme: kolmosen raitiovaunu lähtee lähes kotiovelta ja vie aina Kaivariin asti, jonka rannassa voi hypätä eri yhteysaluksiin, jotka puolestaan vievät Helsingin edustan saarille, esimerkiksi Liuskasaareen.

kc-liuskasaari2

kc-liuskasaari12

kc-liuskasaari8

Lomaterkkui!

En ole koskaan käynyt Liuskasaaressa, viereisessä Uunisaaressa kylläkin. “Liuskis” on ihan vieressä, saaret jopa yhdistää silta. Kesäaikaan ei kuitenkaan pääse mantereelta jalkaisin kumpaankaan, mutta ei sen väliä, yhteyspaatit kulkevat pari kertaa tunnissa. Venereissu ei ole pitkä: Liuskasaareen pääsee noin viiden minuutin putputtelulla.

kc-liuskasaari3

kc-liuskasaari9

kc-liuskasaari10

Kuin ulkomailla olisi! Boathousen terassi on loistava paikka rennon sunnuntain viettämiseen. Vieressä on kalliota ja nurmikkoa sen verran, että perheen pienet saavat vähän purettua energioitaan ennen ja/tai jälkeen ruokailun. Onneksi ukkosmyrsky väisti meidät ja saimme syödä ulkona.

Lazy Sunday -brunssi tarkoittaa käytännössä merellistä, katkarapuihin perustuvaa brunssia. Valikoima ei ole laaja, mutta laadukas. Brunssipöydässä oli tarjolla mm. kokonaisia katkarapuja, salaatteja, perunasalaattia, muutama eri kastikevaihtoehto juustoa, melonikuutioita sekä leipää. Raaka-aineet olivat laadukkaita ja maut ihania.

kc-liuskis4

Kuvassa mainio toast skagen, jonka saa tilata keittiöstä erikseen. Vahva suositus! Skagen maksaa 12 € ja brunssi 19 €. Jos jaksaa perata ravut itse, suosittelen brunssia, jos laiskottaa, suosittelen tilaamaan täyttävät ja ison toastin.

Seurassani brunssia nautti vegaaniystävä, joka kyllä löysi itselleen vaihtoehtoja, mutta aika hintsusti. Vegeille en paikkaa suosittele, koska 19 euron hinnalla kasvissyöjä ei saa vatsaansa täyteen — ainakaan kovin monipuolisesti — mutta tällainen kala-kasvisihminen nauttii kyllä brunssista varmasti!

Erinomaista on se, että lapset on huomioitu: skideille on tarjolla lounasta, katkaravut ja salaatit kun eivät ehkä perheen pienille uppoa. Sunnuntaina valittavana oli lihiksiä tai lohta perunamuusin kera, lisäksi nappasin 4-vuotiaalle brunssivalikoimasta mozzarellapalloja, kasviksia, vesimelonikuutioita ja leipää.

kc-liuskasaari7

Kaiken kruunasi jäätelöbuffa, jossa valittavana on neljää eri jäätelöä lisukkeineen. Mango-, suklaa-, vanilja- ja timjamijäätelö tuoreiden mansikoiden, makeisten ja suklaasossin kera…  Erityisesti timjamijäätelö teki vaikutuksen. Aivan ihanaa! Lapseni tosin taisi innostua eniten strösseleistä, joita ei ollut koskaan aikaisemmin maistanut.

kc-liuskasaari11

kc-liuskasaari5

kc-kamut

Jatkoimme brunssin jälkeen hengailua Kaivarin rannassa, täydellinen sunnuntai! Kiitos seurasta rakas ystävä ja tyttöni (joka osaa hienosti pitää huolta anonymiteetistään). Boathousen brunssille vahva suositus.

Psst… Myös muilla lähisaarilla kannattaa ruokailla: Jenni Häyrinen testasi Lonna-saaren ravintolan.


Liitoskipuja, osteopatiaa ja belly binding

Raskaus ei ole sairaus, mutta tilaan liittyy monilla tuntemuksia tai kipujakin, joita on hyvä (ja joita onneksi voi) helpottaa lääkkeettömästi. Vaikka aikaisemmin olisi vedellyt särkylääkkeitä kuinka huolettomasti, alkaa moni nainen onneksi miettiä lääkkeiden käyttöä raskausaikana tarkemmin. Ja toki on niin, ettei kaikkia lääkkeitä edes voi raskaanaollessa käyttää.

Itse olen selvinnyt sekä ekasta että tähän mennessä tästä toisestakin raskaudesta lähes kivuitta. Islaa odottaessani en kärsinyt muistaakseni kivuista ennen supistusten alkamista ollenkaan, eikä tälläkään kertaa ole tarvinnut kokea esimerkiksi selkäkipuja, jotka ovat odottajilla yleisiä. Veikkaan kivuttomuuteni johtuvan pääasiassa hyvästä kunnosta: olen treenannut viime viikkoihin saakka 3-4 kertaa viikossa ja ennen raskautta sekä ekan kolmanneksen aikana 4-5 kertaa. En ole eläissäni ollut fyysisesti siinä kunnossa kuin hetkellä, jona “losahdin” (nätti sana muuten).

kc-mokilla4 viikkoa laskettuun aikaan, vielä jaksaa hymyillä — kiitos aktiivisen elämäntavan.

Iso syy kivuttomuuteeni lienee myös istumattomuudella: lopetin 8 tunnin istumiset jo kolme vuotta sitten. Palatessani töihin edelliseltä äitiyslomaltani ja istuessani Uuden Mustan toimituksessa ekaa kertaa kahdeksan tunnin työpäivän tajusin, että homma ei ole ihmistä varten. Duuni itsessään toki oli ihanaa ja antoisaa, mutta minun oli fyysisesti pakko jaloitella väintään kahden tunnin istumisen jälkeen. Kotona aloin tehdä hommia usein seisten ja myös Suomen Blogimediassa tuottajana ollessani seisoin noin puolet työpäivästä. Tietoturvaroskis oli ihan ok seisomatyöpiste. ;)

Ihan kivuitta ei toka raskaus silti ole edennyt: olen joutunut tutustumaan liitoskipuihin.

Lantion etuseinämää pitää yhdessä häpyluuliitos (symfyysi), joka käsittää ruston sekä ylemmät ja alemmat häpysiteet (ks. kuva 1). Häpyluuliitoksen löystyminen alkaa ensimmäisen raskauspuoliskon aikana ja lisääntyy vielä viimeisen kolmen kuukauden aikana. Tämä voi aiheuttaa raskauden aikana kipuja. Röntgenkuvissa häpyluuliitoksen on todettu olevan kaksi kertaa leveämpi raskauden aikana kuin muulloin.

kc-hapyliitos

Kuva: terveyskirjasto.fi

Häpyluuliitoksen löystyminen ja liikkuvuus johtuvat todennäköisesti hormonaalisista muutoksista ja ovat pääosin munasarjojen erittämän relaksiinin aikaansaamia. Sinänsä ilmiö on hyvänlaatuinen ja jopa tarkoituksenmukainen. Elimistö valmistautuu synnytykseen, sillä lantiorengas ei ole enää loppuraskaudessa jäykkä vaan joustaa sikiön koon mukaan.

Tavallisia oireita ovat kipu alaselässä, häpyliitoksen (symfyysin) alueella, alavatsalla, reisissä tai nivustaipeissa.

Häpyliitoksen liiallinen liikkuvuus (instabiliteetti) voi olla niin kivulias, että pystyasento ja kävely eivät onnistu raskauden viimeisillä viikoilla. Tyypillistä on ns. ankkakäynti lonkkien asennon vuoksi. Juuri synnytyksen jälkeen oireena on yleensä alaraajojen liikuttamiseen liittyvä voimakas kipu tai lievempi kipu tai arkuus häpyluuliitoksessa.

Lue lisää: terveyskirjasto.fi

Kahden ja kolmen lapsen äidit ovat tienneet kertoa, että liitoskivut pahenevat, mitä useamman raskauden kokee. Tai voivat pahentua. Itse yllätyin liitoskiputuntemuksista, kun Islan kanssa ei ollut mitään vastaavaa. Pahimmalta liitoskivut ovat tuntuneet silloin, kun olen istunut paikoillani vähän pidempään (tunnin tai pari) ja sen jälkeen noussut soimittamaan jotakin asiaa. Parhaalta on tuntunut olla liikkeessä, ehkä siksi liikunta ja salilla huhkiminen on tuntunut erityisen hyvältä. Olen saanut apua myös osteopatiasta ja tukivyöstä.

kc-hanna

Lääkärini Hanna Roiha ja selkäranka

Aloitin vastikään yhteistyön Mommy & Me -nimisen klinikan kanssa*, josta tulette kuulemaan tulevaisuudessa useamman postauksen yhteydessä. Diilimme on se, että kerron kokemuksistani ko paikassa ja blogiin ilmestyy Mommy & Me -banneri. Tähän mennessä olen käynyt vastaanotolla kolmesti ja saanut apua mainittuihin liitoskipuihin. Kyse on osteopaattisesta hoidosta, josta en juuri omannut tietoa aikaisemmin. Ehkä sinäkin mietit, mitä osteopatia on?

Kehon rakenne: luut, nivelet, nivelsiteet, jänteet, sidekudokset, kalvot, lihakset, sisäelimet ja rauhaset muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden. Kaikki muutokset näiden rakenteiden toiminnassa häiritsevät hermoviestintää, verenkiertoa, immuunipuolustusta ja aineenvaihduntaa aiheuttaen jännityksiä ja lukkiumia sekä altistaen sairauksille. Jokainen häiriö selkärangan alueella heikentää sisäelinten toimintaa ja aiheuttaa häiriöitä esim. ruoansulatuksessa tai suoliston toiminnassa. Jos pienikin osa kehosta toimii huonosti, se häiritsee kehon kokonaisuuden toimintaa.

***

Osteopatia on manuaalinen eli käsin tehtävä hoitomuoto, jossa huomioidaan ihminen kokonaisuutena. Osteopaatin tavoitteena on normalisoida kehon rakenteen ja toiminnan yhteys ja saada siten valjastettua kehon omat paranemismekanismit ja optimoida terveys. Osteopatiassa ei hoideta oirekeskeisesti, vaan kehoa hoidetaan kokonaisuutena, joka on enemmän kuin osiensa summa. Osteopaatti käyttää hoidossaan erilaisia pehmytkudostekniikoita ja nivelien liikkuvuutta parantavia tai normalisoivia tekniikoita. Hoidon päätavoitteena on normalisoida kudosten aineenvaihdunta ja tasapainottaa kehon osien liikkuvuudet.

Lähteet: suomenosteopaattiliitto.fi ja mommyandme.fi

Törmäsin osteopatiaan selvittäessäni asioita liittyen tokaan raskauteeni. Kuulin, että esimerkiksi Ranskassa ja Belgiassa vastasyntyneille vauvoille tehdään yleisesti osteopaattinen hoito pian synnytyksen jälkeen. Suomessa en ole törmännyt asiaan koskaan! Kiinnostuin aiheesta ja samoihin aikoihin Mommy & Me kiinnostui minusta, teemme siis nyt yhteistyötä ja olen tästä innoissani!

Osteopaattisella hoidolla voidaan helpottaa sekä vauvan että äidin synnytyksessä saamia, kehollisia stressitiloja. Jos kuvittelet itsesti vauvan asemaan, puristautumaan kohdusta maailmaan ohuen kanavan läpi, ei ole ihme, että kropassa voi olla synnytyksen jälkeen stressitiloja. Lääkärini, lastentautien erikoislääkäri Hanna Roiha kertoi, että esimerkiksi esikoiseni koliikki on saattanut olla pääasiassa päänsärkyä, koska hän syntyi otsatarjonnassa ja ponnistusvaihe kesti 1,5 tuntia. Pääkipu on voinut olla syynä vauvan kolmen kuukauden itkuun ja itku taas on aiheuttanut ilman joutumista vatsaan, ikävä kierre siis. Neuvolassa ei koskaan otettu puheeksi tällaista vaihtoehtoa, vaan puhuttiin asiasta siihen tyyliin, että mitää muuta ei ole tehtävissä kuin kokeilla tiettyjä apteekeissa myytäviä tuotteita.  Kokeiltiin juu, ja ihan tuloksetta.

Mm. tällaisiin päänsärkytiloihin ja vastaaviin synnytyksessä aiheutuviin stressitiloihin voidaan vaikuttaa osteopatialla ja haluan tehdä kaiken mahdollisen, jotta välttyisin toiselta koliikkilapselta. Veikkaan koko taloyhtiön olevan kiitollinen, jos skidi huutaa mahdollisimman vähän…. On tietenkin epätodennäköistä, että saisin toisen otsatarjontatapauksen, mutta lapsen itkuisuus voi johtua toki muustakin ja jos osteopatiasta voi olla apua, hoidatan itseäni ja lastani mielelläni lääkkeettömästi. Sen verran tiedän nyt, että Cuplaton (jota yleisesti suositellaan koliikkiin) ja muut lääkkeet eivät tehonneet ainakaan meillä ja mitä olen puhunut muiden äitien kanssa, ei koliikkiin ole useinkaan löytynyt jeesiä perinteisistä lääkkeistä. Homeopaattiset pillerit sen sijaan lopettivat frendin vauvan koliikin täysin ja tällä kertaa aion kokeilla homeopatiaa vauvalle, jos on tarvis. Islan syntyessä en edes hoksannut koko vaihtoehtoa!

Haluan alleviivata: en suinkaan ole fanaattinen länsimaisten lääkkeiden vastustaja, mutta silloin kun vastaus vaivaan voi turvallisesti löytyä luonnonlääkinnästä tai hieronnasta/käsillä tehtävästä “kudos- ja niveljumpasta” eli osteopatiasta, en kieltäydy kokeilemasta.

Käydessäni Mommy & Me:ssä tokaa kertaa, olivat liitoskivut juuri alkaneet vaivata ja Hanna kertoi, että oli itse joutunut raskausaikanaan kävelemään tietyssä vaiheessa takaperin, koska silloin kipu hellitti. Testasin kotona ja tosiaan, takaperin kävely tehoaa — jos ei ole muuta oljenkortta käytettävänä. Minulla onneksi oli: Hanna hoiti liitoskipujani osteopaattisesti ja kehotti myös tutustumaan mahavöihin. Bloggasinkin aiheesta kuukausi takaperin.

kc-mahavyoVyö on ollut kullan arvoinen! Nyt kun vatsa on selvästi isompi kuin ekassa raskaudessa, kaipaa se myös tukea eri tavalla. Liitoskivut helpottivat Hannan ohjeiden myötä ja vyö on käytössäni nukkumista lukuunottamatta joka hetki.

Hankin oman vyöni Bebesistä; kuvan Anita-vyö maksoi 45 euroa ja on todellakin investoimisen arvoinen, jos liitoskivut vaivaavat. Vyö on minulle nyt loppuraskaudesta aivan pakollinen väline ja onneksi se ei hiosta tai tunnu millään lailla epämiellyttävältä.

Käytän vyötä yleensä korkeavyötäröisten shortsien, leggareiden tai alustopin päällä, päällysvaatteen alla, mutta nyt helteellä olen pukenut sen mekon alle ihan sellaisenaankin. Ei hankaa tai hiosta ollenkaan, ihan mahtava tuote.

Muita apukeinoja kuin liikunta, osteopatia ja mahavyö en ole tähän 36 raskausviikkoon mennessä tarvinnut, katsotaan miten loppu sujuu. Ei tässä enää ole montaa viikkoa jäljellä.

Jo nyt on pakko mainita, että aion olla koekaniinina heti synnytyksen jälkeen: Suomessa vatsan alueen tukeminen synnytyksen jälkeen ei ole kovin yleistä, mutta ehkä tulevaisuudessa on toisin!

Alunperin Malesiasta lähtöisin oleva, synnytyksen jälkeinen traditio kuroa synnyttäneen äidin vatsa kireälle palautumista helpottamaan on nimeltään belly binding ja keskivartalon tukeminen synnytyksen jälkeen on esimerkiksi Yhdysvalloissa tosi suosittua. Opin tämän, kun kyselin aiheesta Bebesistä. Minuun otti yhteyttä Suomessa Belly Bindeja vuokraava Tara Lange, joka myös yhdessä fysioterapeutti Ira Rissasen kanssa pitää luentoja synnytyksen jälkeisestä kehonhuollosta ja vatsalihasten erkaumasta. Lange luettelee Belly Bindin hyödyiksi mm. seuraavia:

  • Se [belly binding] auttaa kuromaan äidin vatsaa, lantiota ja kylkiluita kapeammaksi.
  • Belly Bind päällä olet hyvässä ryhdissä, kantaessasi vauvaa sekä imettäessäsi.
  • Hyvä ryhti ehkäisee selkä- ja niskavaivojen syntymistä.
  • Se nopeuttaa synnytyksen jälkeisen verenvuodon prosessia luonnollisella tavalla.
  • Se auttaa erkaantuneisiin suoriin vatsalihaksiin vetäen ne lähemmäksi toisiaan.

kc-bellybindingKaksoset synnyttänyt ystäväni koki hyvin epämiellyttäväksi pitkään synnytyksen jälkeen jatkuneen sisäisen muljahtelun, kun sisuskalut hakivat paikkaansa. Minusta on tosi loogisen kuuloista, että keskivartaloa tuetaan raskuden ja synnytyksen jälkeen ja jos se vielä auttaa vatsan vetäytymiseenkin, niin kyllä kiitos! Haluan ehdottomasti kokeilla.

Keskivartaloa voi tukea joko tällä mainitulla sitomistekniikalla tai modernimmalla korsetilla. Yhdysvalloissa synnytyksen jälkeinen korsetti on trendi — tiesi jenkkifrendini kertoa ja kun Hannekin mainitsi asiasta, päätin kysellä korsettituotetta Bebesistä. Tällaista ei heillä vielä myydä, mutta wrapin ottamista valikoimin on kuulemma harkittu. Hyvä että aloin udella aiheesta, koska tulen nyt koekaniinimielessä saamaan Bebesistä jonkin wrapin elokuussa testiin.

Kuvassa on Carriwell-merkkinen Belly Binder Wrap, joka näyttää mielestäni kätevältä. En ole vielä varma, saanko testata juuri tällaista, mutta ymmärtääkseni kyseessä on jokin vastaava tarrakiinnitteinen versio. Odotan innolla!

Aion myös osallistua elokuun alussa belly binding -kurssille, jotta voin vertailla tarra- ja sitomistekniikoita keskenään. Mikäli jotakuta teistä kiinnostaa, löytyy kurssiaikataulua Facebookista Babyjoyn ryhmästä.

Huivilla sitominen näyttää tarrakorsettia monimutkaisemmalta, mutta selvisin ihan hyvin kantoliinankin kanssa, joten sikäli en ole skeptinen. Tarrakiinnitteinen korsetti vaan on siitä hyvä, että se menee vaatteiden alle helposti ja huomaamattomasti.

Palaan aiheeseen kun olen tutustunut eri tekniikoihin.

… Ja pitäkää peukkuja, etteivät liitoskivut palaa!

*Sisältöyhteistyökumppani Mommy & Me ja Suomen Blogimedia


Smoothiee ja ääniraitaa

Olen äitiyslomalla ja kieltäytynyt melkein kaikista työhön liittyvistä haastatteluista ja vastaavista, mutta huomenna olen äänessä Radio Helsingin aalloilla Timo Kaukolammen Aamuhali-ohjelmassa. Aiheena blogista tuttuja teemoja ja myös tämä siunattu tilani sekä siihen littyvät ruoka- ja kemikaalijutut. Valmistamme suosikkismoothieni ja kuuntelemme valitsemiani biisejä. Lähetys alkaa klo 9, olen messissä klo 10-12 välillä. Tervetuloa ohjelman pariin!

kc-pinaattismoothiet

Vinkki myös tähän iltaan: kannattaa suunnata Ääniwalliin. Vallilassa Lauteilla Samin The Lieblings sekä mainiot Gim Kordon ja Teksti-TV 666. Keikat alkavat 22.30. Tulossa varmasti ihan mahtava ilta!


Ehkä treffaamme klubilla?

Ihanaa kesäviikonloppua tyypit!


Copyright 2011 Kemikaalicocktail · Lataa RSS