Info
x

Tämä blogi on yhteistyössä Imagen ja Suomen Blogimedian kanssa

Image › A-lehdet mediamyynti › Suomen Blogimedia ›

Elina Priha: tilkkujen kesyttäjä

Elina Prihan esikoismallisto innosti minua viime vuonna kovasti. Huilin palkintokuviassa päälläni oli Prihan haalari, joka on valmistettu suunnittelijalle ominaisella tilkkutekniikalla. Tuon mielelläni esiin kotimaisia suunnittelijoita kun voin, vaikke tämä nyt varsinainen muotiblogi olekaan. Pitäähän ihmisen johonkin pukeutua. Mielummin ekologiseen ja eettiseen, kuin massatuotettuun halpakamaan.

Prihaa näkyy myös Iisan yllä Se pyörittää -musiikkivideossa.

Elina uusiokäyttää vanhoja materiaaleja ja luo niistä uutta ja kiinnostavaa. Hän yhdistää perinteistä tekniikkaa moderneihin muotoihin ja lopputulos on mielestäni ihan huikea. Leikkisä, moderni, uniikki — ihan kreisi. Kierrätystä parhaimmillaan.

Elina asuu Lontoossa, mutta piipahti taannoin täällä Kalliossa näyttämässä mulle uusia juttuja, mm. uuden mallistonsa takkeja.

kc-priha2

kc-priha.3

kc-priha-4

Täytyy myöntää, että sivuillaan takit eivät olleet yhtä kivan näköisiä kuin livenä. Rakastuin tähän täysin: kuinka kaunis ja hassu. Takki on ihanan pehmeä, materiaalit kun ovat aikaa nähneet ja käytössä pehmenneet. Takkeja on kaapissani kieltämättä jo tosi monta, mutta kun Suomessa takiton kausi on niin superlyhyt, on kiva vaihdella rotseja. Kuka nyt jaksaa aina olla samassa? En silti halua täyttää kaappiani halpisketjujen tusinatavaralla, Priha on kaikkea päinvastaista. Odotan jo kevättä, että saan ottaa tämän käyttöön.

Kuten usein minulla on tapana, saadessani jotakin, haluan laittaa jakoon jotain myös teille. Elinan tuotteet ovat juuri tulleet myyntiin Asokselle ja Kempparin lukijoille onkin 27.11. saakka voimassa ale-koodi, jolla Prihoista irtoaa -30% alennus. Käytä koodia KEMPPARI.

Lisäksi arvon blogissa tämän huipun Priha-repun. Minusta tuli taas reppujen käyttäjä, kun aloin yhdistää taittopyöräilyn ja julkiset pari vuotta sitten. Olkalaukku on aina tiellä ja tippuu vauhdissa, reppu on kätevä ja ergonominenkin. Tämä Priha-reppu näytti paljon pienemmältä, kuin miksi osoittautui. Loistava kaupunki- tai vaikkaa festarikassi, johon saa olennaiset mukaan. Repun selkää vasten tulevalla puolella on ulkotasku, johon saa kätevästi vaikka avaimet, lompakon ja muun tärkeän.

IMG_priha3

kc-priha-reppu

Repun arvontaan voi osallistua 27.11. asti tykkäämällä Elina Prihan FB-ryhmästä. Muista myös huutaa hep tämän postauksen perässä! Muuten et ole mukana arvonnassa.


Arjen vaarallisista kemikaaleista

Tukesin järjestämä keskustelutilaisuus kemikaalien terveysvaikutusista oli aamupäivällä tosi kiinnostava ja te jotka seurasitte tilaisuutta Twitterissä ja FB:n puolella, ehkä saittekin jo uutta infoa mm. liittyen lastenvaunujen turvallisuuteen. Harmittaa, etten pystynyt somettamaan samalla, kun vedin paneelia.

kc-paneeli

Niille, jotka ette vielä ole ehtineet tsekata aamupäivän antia, suosittelen seuraamaan Turvallisuus ja kemikaaliviraston FB-feediä. Siellä vastaillaan parhaillaan moniin tänään esitettyihin yleisökysymyksiin, tässä niistä muutamia:

Miten raskaana olevat voivat välttää turhia kemikaaleja?

Esimerkiksi välttämällä kosmetiikan käyttöä, välttämällä kaikkea ylimääristä altistumista kemikaaleille, välttämällä Itämeren rasvaisten kalojen syöntiä ja syömällä monipuolisesti.

Vastaajana Esa Nikunen, Kemikaalituotevalvontayksikön johtaja

Olisin voinut haastatella pelkästään Nikusta koko paneelin ajan, sen verran kiinnostavalla paikalla hän työskentelee. Saatte varmasti kuulla lisää ko aiheesta blogissa piakkoin.

Liittyen kemikaalialtistukseen raskausaikana: minusta on erittäin kummallista, etteivät kampaamoalalla tai kauneussalongeissa ja esim. irtokynsiä ja -ripsiä laittavat saa automaattisesti varhennettua äitiyslomaa (jotkut ovat pyytäessään saaneet, mutta se ei ole a) helppoa b) yleien käytäntö). Kun viranomainenkin suosittaa odotusaikana välttämään ylimääräistä altistumista kemikaaleille ja kosmetiikalle, ei etenkään kampaamossa kemikaalihuuruissa työskentely ja vahvojen väriaineiden jne. käsittely tunnu kovin turvalliselta. Vielä kun tiedetään, että kampaajien keskuudessa esimerkiksi tietyt syöpätyypit ovat yleisempiä kuin muussa väestössä, en itse suostuisi kyllä työskentelemään raskaanaollessa. Kannattaa ehdottomasti hakea varhennettua äitiyslomaa, jos on edellämainituilla aloilla töissä.

Miten välttää lasten altistusta kemikaaleille?

Tärkein neuvo: älä osta turhaa tavaraa lastenhuoneeseen! Osta laadukasta tavaraa. Kovat muovilelut ovat yleensä parempia kuin pehmeät, sillä pehmeät muovilelut sisältävät usein ftalaatteja, jotka saattavat aiheuttaa häiriöitä mm. hormonitoiminnassa. Lisätietoa ftalaateista löydät Tukesin verkkosivuilta.

Muista myös säilyttää kodin kemikaaleja turvallisesti, lasten ulottumattomissa, ja varmista, että muu lapsen lähipiiri, esim. isovanhemmat, tekevät myös niin.

Vastaajana Esa Nikunen, Kemikaalituotevalvontayksikön johtaja

Itse olen tosi skeptinen juuri pehmeiden muovien kanssa. Ja kaikenlaiset vahvasti lemuavat ja värikkäät muovailuvahat, välttelen niitä.

Minusta on huolestuttavaa, että vaikka ftalaattirajoitteet koskevat esim. leluja, leikkivät lapset kotona usein kaikella muullakin, mikä ei ole leluksi tarkoitettu. Isla ainakin kiinnostuu kaikesta sellaisesta, mikä on aikuisten tavara. Skidit altistuvat helposti ihan samoille arkikemikaaleille kuin aikuisetkin. Tässä on turvallisuusaukko, joka kannattaa tiedostaa. Ole tarkkana siitä, millä lapsesi leikkii.

Tilaisuudessa julkistettiin tänään myös  suuri lastenvaunujen turvallisuutta koskeva selvitys. Testivaunut ja -rattaat olivat eri EU-maista, tuotteita oli yhteensä 51. Arvatkaa moniko tuote oli täysin turvallinen? Kolme. Se ei tarkoita, että kaikissa lopuissa on välttämättä vakavia puutteita, mutta tulos on silti hätkähdyttävä. Suomesta mukana oli 4 tuotetta, joista kaksi jouduttiin vetämään markkinoilta. Ei kovin hyvä. Lue juttu Tukesin sivuilta.

Kuluttaja-lehden edustaja kyseli panelisteilta bromatuista palonestoaineista, joita he ovat löytäneet — uskomatonta kyllä — lasten kantorepuista. Meillä on juuri kantoreppu haussa ja tätä en ole edes tullut ajatelleeksi.

Laboratoriotesteissä kolmesta kantorepusta löydettiin terveydelle haitallisia, kloorattuja palonestoaineita. Yhdessä tuotteessa myös oli ympäristölle haitallista nonyylifenolia.

Löydetyt palonestoaineet eivät ole välittömästi vaarallisia, mutta osa niistä on luokiteltu EU:ssa syöpävaarallisiksi ja lisääntymisterveydelle vaarallisiksi. Osan kohdalla näyttöä ei ole vielä tarpeeksi. EU on kuitenkin aikeissa kieltää kaikki kolme löydettyä palonestoainetta lasten leluista. Kantoreppuja ei luokitella leluiksi.

Koko vertailu löytyy Kuluttaja-lehden sivuilta, vaatii vaan kirjautumista. Pitää hankkia tunnukset!

On käsittämätöntä, että lastentarvikkeita eivät koske samat kemikaalivaatimukset kuin leluja. Tänään asiaa selitettiin sillä, että lelujen valvonnalla on pidemmät perinteet. Mutta onhan se nyt älytöntä, että esim. kantoeppu, jossa ainakin esikoinen jäysti repun reunaa, saa olla kemikaaleja, joita leluissaan ei saa olla.

Tärkeitä asioita, niin paljon. Tässä nyt taas tällaisia raapaisuja. Lisää pian!


Kuoriva Pihlaja-saippuapala

Luonnonkosmetiikkamaakari tässä terve. En pysty kykenee ilmaisemaan sitä, kuinka siistiä on luoda omia suosikkituotteitaan. Sellaista kosmetiikkaa, jota ostaisi, ellei nyt sattuisi tehtailemaan sitä itse.

Mádaran kanssa on puskettu maailmaan nyt kaksi tuotetta ja kolmas on tässä. Täydellinen pala saippuaa.

kc-madara-pihlajasaippuaPihlajasaippua (myyntikappaleissa nurkka ei ole rutussa :))

Ai miksi täydellinen? Saippua kun on aika iisi konsepti. No niinPä. Tämä näet on Pihlajasaippua, joka myös kuorii. Olen aivan häikäilemättömästi kopioinut idean eräästä saippuakakusta, jonka ostin maaliskuussa San Franciscosta. Mainitsin Etta and Billien palasaippuan blogissakin. Sain siitä idean rakeisesta Pihlajasaippuasta, josta tuli juuri sellainen kuin halusin. Aika mahtavaa!

Tuote on ihan mainio minulle, joka käytän suihkussa aina harjaa. Olen varmaan 10 vuoden ajan pessyt vartaloni aika kovalla, saippuoidulla harjalla. Harjaaminen vilkastuttaa verenkiertoa ja luulisin, että ihoni on osittain siksi niin pehmoinen, että annan sille päivittäin vähän kovuutta.

Ongelmaksi muodostuvat reissut: koska olen tottunut päivittäin harjaamaan koko kropan, tulee harjattomasta suihkukokemuksesta väkisinkin laimea. Ei ole niin reipas ja puhdas olo kuin toivoisi. Mutta en nyt sentään ole niin hullu, että roudaisin varrellista puuharjaa mukana matkalle. No juu, onhan niitä erilaisia hankaavia käsineitä jne. mutta en oikein ole koskaan innostunut niistä, vaikka paremman puutteessa menevätkin.

Tämä kuoriva saippuapala on ihan täydellinen reissukaveri sen lisäksi, että sille on käyttöä kotona. Tällä kun hieroo kroppaa, saa ihanan pehmoisen ihon, aivan kuin harja+suihkusaippua -yhdistelmällä. Pala pysyy hyvin kädessä ja on helppo käyttää. Se kuluu tosin aika nopeasti, ei ole siis ikuinen, mutta eipä ole tarkoituskaan.

kc-madara_joulupakkaus

Pihlaja-saippuapala ennätti Suomeen juuri sopivasti jouluksi ja siksi se onkin sujautettu Mádaran Pihlaja-joululahjapakettiin (kuvassa). Boksissa on Pihlaja-vartalovoide ja Pihlaja-saippuapala. Valitettavasti saippuapalaa ei toistaiseksi myydä erikseen.

Koska, en vieläkään ole arponut blogissa edes Pihlajavoiteita, korjataanpas asia kertaheitolla!

Tähän postaukseen reagoivat ovat mukana Pihlaja-joulupakkauksen arvonnassa. Vastata voi ensi sunnuntaihin, 23.11. saakka, skaba käynnissä siis tämän viikon.

kc-madara_joulupakkaus3

Kerro postauksen perässä, onko sinulla jo kokemuksia Pihlaja-tuotteista ja jos, niin minkälaisia? Tuotekehitysideoita otetaan vastaan!


Turvallinen kemikaaliarki lapselle

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) viettää parhaillaan Turvallinen arki lapselle -teemaviikkoa, joka huipentuu ensi viikon keskiviikkona paneelikeskusteluun, jonka vetäjänä toimin. Keskustelun aiheena ovat lapset ja kemikaalit ja mm. näitä pohdimme:

Pitäisikö muovilelujen hormonihäiritsijöistä huolestua? Miten myynnissä olevien lastentarvikkeiden turvallisuus varmistetaan? Onko tuontivaatteissa enemmän kemikaaleja kuin kotimaisissa? Mitkä ovat lasten suurimmat myrkytysvaarat? Kuinka turvallisia markkinoilla olevat lastenvaunut ovat?

k-naturkind

Jos en vetäisi keskustelua, olisin varmasti yleisössä, sen verran kiinnostavista ja tärkeistä aheista on kyse.

Tässä Tukesin info ja aikataulu päivän kulusta:

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) järjestää Turvallinen arki lapselle -teemaviikon 13.–19.11.2014. Viikon aikana julkaistaan tuloksia lasten turvallisuuteen liittyvistä valvontaprojekteista ja herätellään keskustelua arjen turvallisuudesta erityisesti perheen pienimpien näkökulmasta.

Teemaviikko huipentuu avoimeen keskustelutilaisuuteen keskiviikkona 19.11. Pasilassa. Tilaisuudessa julkistetaan teemaviikon viimeiset valvontaprojektin tulokset, jotka koskevat lastenvaunujen turvallisuutta. Paneelikeskustelua vetää toimittaja, bloggaaja Noora Shingler, ja paneeliin osallistuu lasten turvallisuuden asiantuntijoita eri aloilta. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

klo 10: Tilaisuuden avaus: Tukesin rooli lasten turvallisuuden varmistamisessa

klo 10.15: Lastenvaunujen valvontaprojektin tulokset

klo 10.30–11.15: Paneelikeskustelu Vetäjänä Noora Shingler (toimittaja, bloggaaja Kemikaalicocktail)

Keskustelijat:

  • Jaakko Kuustonen, tuoteturvallisuuspäällikkö/Tukes
  • Esa Nikunen, johtaja, kemikaalituotevalvontayksikkö/Tukes
  • Ulla Korpilahti, kehittämispäällikkö, Lasten ja nuorten tapaturmien ehkäisyn ohjelma/Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
  • Pirjo Tynjälä, erikoislääkäri/Myrkytystietokeskus
  • Merja Söderström, asiantuntija/Päivittäistavarakauppa ry

klo 11.15: Yleistä keskustelua, kysymyksiä

klo 11.30: Tilaisuus päättyy

Keskustelua voi seurata Twitterissä #lastenturvallisuus.

Käytännön järjestelyjen takia median edustajia pyydetään ilmoittamaan tulostaan ja jo tiedossa olevista haastattelutarpeista etukäteen viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamolle: p. 029 505 2481, etunimi.sukunimi@tukes.fi.

banneri_leveamatala

Tilaisuus on kaikille avoin (muullekin kuin mediaväelle siis) ja järjestetään keskiviikkona 19.11.2014 kello 10–11.30 Pasilassa, Ratapihantie 9:n auditoriossa. Tervetuloa! Toivottavasti nähdään. :)


Mainio refill-ripsiväri

Luonnonkosmetiikan ripsivärit osa 1000. Tämä on kyllä aika hyvä!

Bloggasin vastikään RMS:n ripsiväristä ja ajattelin syksyn luonnonkosmetiikkaripsaririntaman saaneen kirkkaan ykkösen, mutta pianpas sain postissa tämän.

kjaerweis_jolie_hannamarirahkonen1Kuva: jolie.fi / Hannamari Rahkonen

Kjaer Weis oli minulle brändinä ihan vieras, meitsi kun lähinnä keskittyy testaamaan niitä tuotteita, joita Suomessa myydään. Tätä ei ole Suomesta aikaisemmin saanut, mutta nyt Jolie myy Kjaer Weisiä* eksklusiivisesti. Aika paljon tulevat todennäköisesti myymään.

Se että ripsiväri maksaa 33 euroa on toki ehkä kynnys aluksi, mutta jos haluaa meikata luonnollisella ripsarilla, joka tuuheuttaa ja pidentää, ovat RMS ja tämä parhaat vaihtoehdot. (RMS kustantaa 29 euroa sekin, aika samoissa hinnoissa siis liikutaan.) Weisin tuote on tosin refill, joka tarkoittaa, että itse harjaosaa ei tarvitse uusia. Täyttöpakkaus* maksaa 23 euroa, eli alkuinvestoinnin jälkeen ripsiväri on ihan kohtuuhintainen.

kc-weis1

Tykkään siitä, että tuote on kompaktin kokoinen. Todella monissa tavanomaisen puolen ripsiväreissä on ihan älyttömän isot ja muhkeat hylsyt, vaikka itse tuotetta on sisällä vain kapean säiliön verran. Muhkeudella varmaan halutaan vahvistaa mielikuvaa tuuheuttavasta tuotteesta, ehkä? En tiedä, mutta tämä on ihanan pieni ja hoikka. Tämä ripsiväri mahtuu käteen ja laukkuun kätsysti. Mainittava on, että tuote on kokoonsa nähden painavahko, koska hylsy ei ole muovia vaan metallia. Tuntuu arvokkaalta.

Testasin Weisin ripsiväriä tänään ja yllätyin, koska se todella pidentää ripsiä. Se myös erottelee ne hyvin, koska harja on mainio! RMS:n harja kyllä häviää tälle, RMS:n kanssa joudun erottelemaan ripsiä erikseen kammalla. Tämä tuntuu sikäli kätevämmältä. Mutta tuuheutta ei tämäkään minusta kauheasti aikaan saa, pituutta kylläkin yllättävän hyvin.

kc-weiss

Tein pitkästä aikaa videon, testailin näet uutta kameravarttani, jonka vastikään hankin. Ripsiväristä saa ehkä paremman käsityksen tässä (tai ehkä vielä paremmin You Tube -tililläni, josa video on isommassa koossa).

Vähänkö on muuten väsyneen näköistä ihmistä kuvassa, hah! Kahden lapsen äiti, todellakin.

Silmäpusseista vielä ripsariin: joulu lähestyy ja tässä on mielestäni ihan loistava joululahjaidea! Metallinen ripsiväri punaisessa kotelossaan, silkkaa luonnonkosmetiikkaluksusta.

Lisää tietoa ripsiväristä ja koko Karen Weiss -sarjasta löydät Jolien toimituksen blogista.

*AFFILIATE-LINKKI


Copyright 2011 Kemikaalicocktail · Lataa RSS